Made in Pécs-díj: Az év teljesítménye
Made in Pécs-díj: Az év teljesítménye
szerk / 2018-12-06 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Knoch Viktor-Burján Csaba

Knoch Viktor és Burján Csaba (kiegészülve Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal) olimpiai bajnok lett a februári phjongcshangi téli olimpián, megszerezve ezzel Magyarország első aranyérmét a téli olimpiák történetében. Ugye, ehhez nem kell különösebb kommentár? Kalapemelés és tisztelet jár a hősöknek, akik olyan örömet szereztek az országnak, amilyenből mostanában igencsak kevés jut.

Mindum Károly

Mindum Károly ultratriatlonista idén augusztusban 38 kilométert úszott, 1800 kilométert kerékpározott és 420 kilométert futott. Mindezt 11 nap alatt. A 60 éves sportoló ezzel a teljesítménnyel a tízszeres IronMant teljesítette. Sokkoló számok, hihetetlen teljesítmény! Ha jobban belegondolunk, ennyit egy hétköznapi ember egész életében nem fut, nem biciklizik és nem úszik. Tényleg elképesztő!

PTE 3D projekt

A PTE 3D projektjének éltre hívása igazi 21. századi teljesítmény, az idén átadott 3D nyomtatási központ pedig az egyik fontos kézzelfogható eredménye. A PTE célja, hogy a 3D projektjén keresztül több területen, így az orvosi ellátásban, a csúcstechnológiák alkalmazásában, a kutatás-fejlesztés-innováció területén fellendítse a régió fejlődését. Fontos momentum a projektben: a pécsi egyetem kutatói háromdimenziós nyomtatással elkészítették egy 8 éves kislány műkezét.

lokál
Kortárs Junior
 
ételital
Pécsi gasztro 2021
 
súgó
Neve: Sophie Scholl