Made in Pécs-díj 2019 – Hétköznapi Hős
Made in Pécs-díj 2019 – Hétköznapi Hős
szerk / 2019-12-12 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2019-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Kosári Aurél

Az, hogy Kosári Aurél egyszemélyben mennyi mindent tett Pécs kulturális életéért, nehéz lenne leírni ilyen kis helyen. Érzékeltetésképpen csupán egy dolgot emelnénk ki, méghozzá a galériáját, a Búza téri AntikArt Galériát, amit már több mint 30 éve üzemeltet. Csodaszép dolog ez! Fantasztikus gyűjteménye lett az idők során, melyből idén májusban kiállítás is nyílt a Modern Magyar Képtárban. Aurél, Isten éltessen még nagyon sokáig!

Várnai Anna

Várnai Anna azon túl, hogy a Király utcai Kóstolda cigányétterem vezetője, a Színes Gyöngyök Egyesület elnöke is. A két tevékenység azonban összekapcsolódik. Az egyesület elsősorban roma származású emberek és családok részére biztosít szolgáltatásokat. A romák között is hátrányokat elviselni kénytelen nők életminőségének és foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében fejtik ki tevékenységünket, amiért csak hálával tartozunk nekik.

Bánfai Bálint

Adva van egy mentőtiszt, Bánfai Bálint, aki a munkáján kívül gyerekeket tanít az elsősegélynyújtás alapjaira, köztük arra, hogy hogyan kell valakit újraéleszteni. A Kids Save Lives in Hungary mozgalom motorja lelkiismeretesen, szabadidejének jelentős részét fordítja arra, hogy a gyerekek képesek legyenek egy vészhelyzetben helyesen cselekedni, amivel akár hozzátartozójuk életét is megmenthetik. Kalapunkat megemeljük és köszönjük!

(A közönségszavazás december 13-án 12:00-kor indul!)

ételital
Teszteltük: Café Griff
 
súgó
Zene mindenütt – Fókuszban a karmester
 
film
Toldi – A mozifilm