Made in Pécs-díj 2017 – Kultúra Junior
Made in Pécs-díj 2017 – Kultúra Junior
szerk / 2017-12-13 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2017-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Pécsi Pagony

A Széchenyi téren megnyílt Pécsi Pagony könyvesbolt megmutatta azt, hogyan is kell jól és értőn hozzáállni a gyerekekhez. A minőségi gyerekkultúra elkötelezett híveiként csodálatos boltot hoztak létre gondosan válogatott könyvekkel és minőségi játékokkal. Rendszeres, változatos programokkal, foglalkozásokkal van tele az üzlet nagyon felkészült előadókkal, nem mellékesen pedig a bolt személyzete is végtelenül kedves. Jó ide betérni, gratulálunk! 

Ringató

A Ringató foglalkozások a legkisebb gyerkőcöknek és szüleiknek szólnak. Egy nagyon fontos dologra, a kisgyermekkori zenei nevelésre hívja fel a szülők figyelmét. Célja, hogy a kismamák és az apukák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de zeneileg értékes dalanyagot, és megismerkedjenek magyar mondókákkal, mozgásos, ölbéli játékokkal. A Ringató pécsi foglalkozásait László Virág szervezi és tartja, szívvel-lélekkel teli munkája maradandó élményt nyújt mind a babáknak, mind pedig a szülőknek.

Planetárium

A Planetárium nagyon fontos intézménye a városnak, elég, ha csak azt mondjuk, hogy Pécsett működött az ország első optikai planetáriuma. Most a Zsolnay Negyedben várja az égbolt titkai iránt érdeklődőket, legyenek azok kicsik vagy nagyok. A Planetárium 7 éves kortól ajánl nagyszerű programokat kamaszkorig, csillagászati-űrkutatási, természettudományi témakörökben, szórakoztató módon. Ezek közül a Csillagtitkok pizsamaparti című rendezvényükért egyenesen rajongunk!   

(A Made in Pécs-díjak odaítéléséről kizárólag szerkesztőségünk dönt, ám idén is kiosztunk egy közönségdíjat olvasóink szavazatai alapján. A közönségszavazás december 15-én indul!)

ételital
A terített asztal öröme
 
zene
Hiperkarma, Margaret Island
 
lokál
Osztod?