Made in Pécs-díj 2016 – Az év új projektje
Made in Pécs-díj 2016 – Az év új projektje
szerk / 2016-12-13 lokál
Itt az év vége, és menetrendszerűen itt vannak a 2016-os Made in Pécs-díj kategóriái és jelöltjei. Idén is nagy vita előzte meg szerkesztőségünkben a jelöltek állítását, de, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, valahogy mégiscsak dűlőre jutottunk abban, kik közül kerüljenek ki az idei díjazottak. Jó szívvel nyújtjuk át tehát a listát, és reméljük, minden jelöltnek örömet tudunk okozni. A kategóriák győztesei díjátadó gálánkon derülnek ki 2017. január 6-án, addig lehet izgulni!

Renesound Galéria és Alkotótér

Idén júniusban indult ez a remek kezdeményezés a Király utca közepén, a valamikori HattyúHáz Galéria helyén. A létrehozók nem kisebb célt írtak a zászlajukra, minthogy a felnövekvő alkotói generáció számára raknak egy komfortos és inspiráló fészket. Műhely, találkozási pont és kiállítótér is egyben a Renesound. Működik benne saját grafikai-, fotó- és hangstúdió, de terveznek webrádiót és webshopot is. A helyi underground és szabadúszó alkotók is egyre jobban egy nagy közös nappalival vegyes irodaként használják, szóval big up srácok, hogy ezt tető alá hoztátok! Vagy inkább grande big up royal diamant plusz!

Barber Shop

Gyerekkorunkban mindig is úgy képzeltük, hogy férfi az, aki borbélyhoz jár. Ráadásul közben az egész világ szakállas lett. Meg tetovált. Hála a Jóistennek, mert speciel e sorok súlyosan alulfizetett írója se fogott borotvapengét, mióta egy szép szeptemberi napon - sorkatonai szolgálatát letudva - daliásan kilépett a Petőfi Laktanya főkapuján. Szóval elég nagy slamasztikában lapult szeretett városunk, amíg meg nem nyílt idén a Barber Shop. De most komolyan, nem akarjuk elviccelni a dolgot. A magyar férfiaknak bőven van mit reszelgeti a stílusán, szóval szerintünk fontos, sőt szükséges közfeladatot lát el ez a remek üzlet a Barbakán tövében. Sok sikert kívánunk nekik, és már röppen is a Made in Pécs-díj jelölés.

minibizz

Az ugyan még nem 100%, hogy Éger-völgy lesz az új Szilícium-völgy, mindenesetre van egy ízig-vérig pécsi informatikai fejlesztés, ami csodaszép európai sikereket aratott idén. Azt eddig is tudtuk, hogy a pécsi Xoft Kft. saját fejlesztésű vendéglátóipari szoftvere kattog a legtöbb helyi egységben. Idén viszont minibizz néven egy főként fesztiválok és más nagy kereskedelmi hálózatok számára optimalizált szoftverrel jöttek ki a piacra. A tesztüzem az idei PEN-en volt, nyáron már a Szigetes nagy fesztiválokon szolgált a rendszer, jövőre pedig a legmenőbb nyugat-európai fesztiválokra is meghívták őket. Jó érzés pécsi sikernek örülni az informatika kőkemény világában! Gratulálunk, ez nálunk bőven Made in Pécs-díj jelölést ér!

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 13-án indul!)  

film
Aftersun
 
lokál
Hűsölj a városban!
 
lokál
Majdnem annyit tud a műtrágyázó robot, mint az ember