Made in Pécs-díj 2016 – Az év teljesítménye
Made in Pécs-díj 2016 – Az év teljesítménye
szerk / 2016-12-12 lokál
Itt az év vége, és menetrendszerűen itt vannak a 2016-os Made in Pécs-díj kategóriái és jelöltjei. Idén is nagy vita előzte meg szerkesztőségünkben a jelöltek állítását, de, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, valahogy mégiscsak dűlőre jutottunk abban, kik közül kerüljenek ki az idei díjazottak. Jó szívvel nyújtjuk át tehát a listát, és reméljük, minden jelöltnek örömet tudunk okozni. A kategóriák győztesei díjátadó gálánkon derülnek ki 2017. január 6-án, addig lehet izgulni!

Kenderesi Tamás

Egy olimpiai bronzérmet nem nagyon kell magyarázni. A PSN Zrt. 20 éves úszója 200 méter pillangón harmadikként csapott célba a riói olimpián. Ebben az évben elérte élete eddigi legnagyobb eredményét, örömet okozott és büszkévé tette az országot és természetesen Pécset is. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a selejtezők során kétszer is legyőzte a világ legjobbját, Michael Phelpset. Emberfeletti teljesítmény, jár a kalapemelés, és természetesen a sajtburesz is.

Junkie Jack Flash

„Emberek! Én mondom: nincs az a befektetett munka, ami ne érné meg, ha eredménye van!” – mondja magabiztosan Béla A legényanya című filmben. Szerkesztőségünk kopp ugyanezt vallja. Márpedig amennyi melót belelapátolt a 2016-os évbe a Junkie Jack Flash, azt még a vak is látja, hát akkor mi. Képzelhetitek. A mecsekalja saját dzsánkijai idén keresztbe-kasul felszántották az országot és bevetették tőről metszett pécsi rákenrollal, a Made in Pécs pedig ezelőtt természetesen mélyen fejet hajt!

ÜSTökösök – Pécs Bike Maffia

Mindig nagyra értékeljük az olyan teljesítményt, melyet a kitalálói – minden nehézség ellenére – véghezvisznek, és frankón megcsinálnak. A Pécs Bike Maffia ÜSTökösök nevű akciója pont ilyen. Ebben az évben a város 12 különböző pontján, havonta egy alkalommal, alkalmanként 100 adag meleg ételt főztek rászorulóknak, és biciklisek segítségével ki is szállították nekik azokat. Az egész éven át tartó akciójukért, kitartásukért csak hálával tartozunk nekik.

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 13-án indul!)  

lokál
Tettyei Romok: Ugrálni vízbe
 
súgó
Szamárfül családi fesztivál
 
súgó
Bostoni Ifjúsági Filharmonikus Zenekar