Made in Pécs-díj 2016 – Az év eseménye
Made in Pécs-díj 2016 – Az év eseménye
szerk / 2016-12-12 lokál
Itt az év vége, és menetrendszerűen itt vannak a 2016-os Made in Pécs-díj kategóriái és jelöltjei. Idén is nagy vita előzte meg szerkesztőségünkben a jelöltek állítását, de, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, valahogy mégiscsak dűlőre jutottunk abban, kik közül kerüljenek ki az idei díjazottak. Jó szívvel nyújtjuk át tehát a listát, és reméljük, minden jelöltnek örömet tudunk okozni. A kategóriák győztesei díjátadó gálánkon derülnek ki 2017. január 6-án, addig lehet izgulni!

Zsolnay Fényfesztivál

„… és lőn világosság.” Július első napjaiban Pécsett aztán lőtt rendesen! Ritkán érzi az ember azt, hogy benne van valami különleges történés kellős közepében. Az első Zsolnay Fényfesztiválon mi ezt éreztük. Somolyogva andalogtunk kezünkben egy rozéfröccsel, bámultuk a gyönyörűen megvilágított épületeket és egyik ámulatból a másikba estünk. Gratulálunk a szervezőknek a bátorságért, hogy laza csuklómozdulattal megvívtak a pécsi rendezvényszervezés örök mumusával, a nyárral. Egy turizmust a zászlajára tűző város nem lehet meg nagy nyári program nélkül, őszinte gratula érte, hogy 2016-ban ez végre létrejött. Szintén hatalmas gratula, hogy mertek nem zenei tematikát választani a fesztiválnak. A fényvarázs koncepcióban szerintünk simán benne van egy országos sikerű fesztivál. Szóval, le a kalappal! De tényleg!

Pécs City Karnevál

Számtalanszor leírtuk és biztosan jópárszor le is írjuk még, hogy a Pécs City Karnevál az egyik legjobb dolog, ami az utóbbi években a városban történt. Az idei pedig különösen királyra sikerült. Pécs egyik legnagyobb értéke, hogy időről időre képes átlépni saját árnyékán. Így volt ez régen és szerencsére így van ez most is. Például ki gondolta volna, hogy fényes nappal egy ezerfőnyi színes emberkígyó tekereg végig a belvároson, és egy komplett dobeszerkóval egy daru tetején ülő dzsesszdobos adja hozzá az ütemet? A karnevál szervezői szerencsére gondolkodtak helyettünk is és ezért nagyon hálásak vagyunk.

Bass Camp Orfű

Ha egy népmesében élnénk, így kezdenénk: volt egyszer az ország egyik legerősebb elektronikus zenei gyökereivel rendelkező városa és volt annak egy gyönyörű szomszédlánya, Orfű. De most komolyan, nem is értjük, hogyhogy nem találtak ők eddig egymásra? Szerencsére idén nyáron végre megtörtént az első randi, létrejött a Bass Camp Orfű. Hosszú, boldog szerelmet kívánunk nekik, szívből drukkolunk, és ezúton is ígérjük, hogy akkor is minden évben ott leszünk, ha jövőre se küldtök nekünk tiszteletjegyeket.

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 13-án indul!)  

lokál
Tettyei romok: Kispálya
 
zene
André Winter 
 
zene
Detroit Techno Militia