Made in Pécs-díj 2016 – Az év civil kezdeményezése
Made in Pécs-díj 2016 – Az év civil kezdeményezése
szerk / 2016-12-13 lokál
Itt az év vége, és menetrendszerűen itt vannak a 2016-os Made in Pécs-díj kategóriái és jelöltjei. Idén is nagy vita előzte meg szerkesztőségünkben a jelöltek állítását, de, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, valahogy mégiscsak dűlőre jutottunk abban, kik közül kerüljenek ki az idei díjazottak. Jó szívvel nyújtjuk át tehát a listát, és reméljük, minden jelöltnek örömet tudunk okozni. A kategóriák győztesei díjátadó gálánkon derülnek ki 2017. január 6-án, addig lehet izgulni!

Escargo Hajója

Hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően az Apolló Kulturális Egyesület független színjátszó műhelye, az Escargo Hajója elérte azt, hogy mára már komoly szereplőjévé vált a város színházi életének. Előadásaik minden egyes alkalommal magas művészi színvonalon foglalkoznak nagyon komoly témákkal, és azon túl, hogy fiatal nézőik figyelmét ráirányítják ezekre a problémákra, kiemelendő, hogy előadásaik több nemzetközi színházi fesztiválon is rangos díjakat érdemeltek ki.    

Mecsek Maraton Team

Az egészséges életmódra való nevelést roppant fontosnak tartjuk, és ebben a Mecsek Maraton Team már jó néhány éve élen jár Pécsett. Az amatőr sportegyesületet egy baráti társaság alapította két éve, mára azonban már nagyon sokan sportolnak a Mecsek Maraton Team zászlaja alatt, nem mellesleg kiváló eredményeket is elérnek hazai és nemzetközi versenyeken. Emellett a fogyatékkal élők sporthoz segítése is kiemelt céljuk, ami különösen szimpatikus számunkra!

Mesemaraton

Novemberben tartotta az Élmény Tár Tanoda a Mesemaraton című rendezvényét a Nappaliban, melynek keretében 15 órán keresztül (!!!) meséket olvastak fel gyerekeknek és mindenkinek, aki betért a kávézóba. A hatalmas szervezést és kitartást igénylő akciójukkal azon túl, hogy élményt okoztak sokaknak, magukra és tevékenységükre is szerették volna felhívni az emberek figyelmét. Ez nagyszerűen sikerült, és a jelöléssel mi is szeretnénk egy kicsit hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megismerhessék ezt a nagyszerű civil szerveződést.  

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 13-án indul!)  

lokál
Fiatal pécsi mesterek 2. – Vajda János Péter, kerékpárszerelő
 
lokál
Napközis táborok
 
lokál
Drukker-Makker