Közösség a Pedagógusokért
Közösség a Pedagógusokért
Happ Zsuzsa / 2022-08-02 lokál
Közösség a Pedagógusokért (KAP) néven működik az a kezdeményezés, amely a pedagógusok munkájának elismeréséül igyekszik őket segíteni azzal, hogy számos termékhez és szolgáltatáshoz kedvezménnyel juthassanak. A KAP létrehozóját, Putz Ádámot – a PTE Pszichológia Intézet adjunktusát – kérdeztük.

Honnan jött a KAP ötlete?

Jött a hír, hogy az ukrán háborúra hivatkozva kétségessé vált a tanároknak ígért béremelés, aminek a mértéke eleve méltánytalan volt. Ezen felbosszantottam magam, és pont aznap olvastam egy cikket arról, hogy valahol az USA-ban a helyiek összedobták a középiskolai taníttatás díját az összes gyereknek. Gondoltam, mi összedobhatnánk a tanárok bérének tíz százalékát, de végül inkább egy kedvezményekre épülő rendszer tűnt megvalósíthatónak. Szlogenünk: „Összefogás, amelyből mindenki kap” – mivel a pedagógusok társadalmi megbecsültsége mindenkinek közvetve vagy közvetlenül a szívügye kellene legyen, hiszen mindenki érintett, saját maga vagy a gyerekei, a jövő generációja által. Így közvetve a társadalom egésze profitál belőle.

Hogyan lépte át a KAP rövid időn belül a város határait és hol tart most?

Pécsett már most közel 50 partnerünk van, ami meghaladta az előzetes elvárásaimat. Ahogyan egyre több megkeresést kaptam a médiától, úgy elkezdtek más városokból is megkeresni cégek a kedvezmények felajánlásával, és volt olyan ember, aki már akkor jelezte, hogy szívesen koordinálná a partnereket a saját városában. Eddig négy további város csatlakozott, Budapest, Hódmezővásárhely, Dunaújváros, Székesfehérvár, és már felkészülőben van a miskolci, illetve a győri csoport is. Továbbra is szívesen várom és segítem azokat az aktivistákat, akik a saját városukban felkarolnák ezt a kezdeményezést.

Miként tudják a pedagógusok igénybe venni a kedvezményeket?

Sokáig problémát jelentett, hogy hogyan tudják igazolni a pedagógusok a jogosultságot. Kiderült, hogy a pedagógus igazolványokat rengeteg intézmény nem adja ki, aki pedig lekéri, az egy lepecsételt papírlapot kap, ami csak 180 napig érvényes. Viszont már az elején megkeresett egy magyar fejlesztésű kedvezménykártya kibocsátó cég alapítója és mostanra előkészítettük, hogy a pedagógusok virtuális kártyát kaphassanak, amit az ingyenes alkalmazással tudnak használni, a KAP-hoz csatlakozó, kedvezményeket biztosító partnerek pedig szintén ingyenesen bekerülnek az adatbázisba. A kártyákat én fogom kibocsátani. Ha egy köznevelési intézmény a munkatársai számára igényelni szeretné, akkor a pedagoguskap@gmail.com címen jelezheti felém az igényt és rövid időn belül el is készülnek a kártyák.

súgó
POSzT
 
lokál
Eximó Jégrém: Hazatérés
 
ételital
Teszteltük: Czukor Borsó