Kortárs Junior
Kortárs Junior
Papp András / 2021-11-10 lokál
A Kortárs Junior 6-16 éves fiataloknak szóló, a vizuális neveléshez kapcsolódó múzeumpedagógiai program.

A Pécsi Galériák küldetése, hogy segítse a fiatal korosztály vizuális nevelését, ezért a megszokott iskolai rajzórák izgalmas kiegészítői szerepét kívánja betölteni. Elsősorban a Galériák kiállításaihoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínál 3 korcsoport szerint, melyek tematikusan, az időszaki kiállításokkal együtt változnak. Jelenleg a Pécsi Galériában látható Fiesta Grafica és az m21 Galériában futó Nemes Csaba: Alakváltás című kiállításhoz kapcsolódóan tartanak múzeumpedagógiai foglalkozások.   

A Fiesta című program az általános iskola alsós és felsős tanulóinak a dél amerikai kultúrát mutatja be. A foglalkozás során – az országok hagyományait is érintve – megismerkednek a résztvevők a művek vizuális stílusjegyeivel és a plakát műfajával. Az eseményeket november 14-ig tartják, a részvételi díj: 700 Ft/fő.

Apja neve: Nemes Csaba – ez a címe a 15-16 éveseknek szóló foglalkozásnak. Milyen szerepe van a motívumoknak, az apai vizuális örökségnek, a fotográfiáknak, emlékeknek, társadalmi változásoknak és annak nyomainak Nemes Csaba festészetében? Erre keresik közösen a választ a résztvevők. A program november 28-ig tart, a részvételi díj: 700 Ft/fő.

A múzeumpedagógiai foglalkozásokra a 06-20-436-0163-as telefonszámon lehet jelentkezni.

ételital
Yokka desszertműhely
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #25 // Csalló Roland
 
lokál
72 dolog, amit te is megtehetsz egy zöldebb Pécsért