Jótékonysági gardrób vásár
Jótékonysági gardrób vásár
promo / 2022-09-30 lokál
Adománygyűjtő gardrób vásárt rendez a Pécsi Jótékony Nőegylet október 8-án Pécsett a Palatinus Grand Hotelben. Tanévkezdés elején a legjobb helyre kerül a segítség, az összegyűlt adományból ugyanis olyan nehéz sorsú pécsi gyermekek iskolai étkeztetését finanszírozza majd a Nőegylet, akik kimaradtak az állami támogatás köréből, azonban élethelyzetük miatt szükségük van támogatásra.

A jótékonysági akció ötletgazdája egy fiatal pécsi kötődésű hölgy. Török Bettina nyár elején lett tagja a Pécsi Jótékony Nőegyletnek, azzal a céllal, hogy tovább vigye a Nőegylet értékeit, a fiatalabb generációk között is hirdesse a nagy múltú szervezet tevékenységét és még több támogatót nyerjen meg magának a közösség.

A gardrób vásáron a tervek szerint jó állapotú használt ruhák kapnak majd második esélyt új tulajdonosuknál, a fenntarthatóság jegyében. A vásáron megtalálhatóak lesznek az alap fast-fashion darabok mellett egyéni felajánlásokból designer darabok is, sőt, magyar tervezők felajánlásai is felkerülnek majd a polcokra. Az akcióhoz pécsi és budapesti neves üzletek, márkák csatlakoztak már. Többek között a Hamerli pécsi kesztyű, a Hoffman D'Or, a Vecsei Millinery szalon, a Rienne Creations, a Sentiments és az Elysian termékei is megtalálhatóak lesznek a jótékonysági vásáron. A felajánlások folyamatosan érkeznek.

"A jó szív – isteni adomány, a jó tett – emberi kötelesség" – ennek az idézetnek a szellemiségében tevékenykedik a Pécsi Jótékony Nőegylet megalakulása óta. Az 1871-ben Kaufmann József aranyműves és Jeskó Lajos evangélikus lelkész kezdeményezésére létrejött Pécsi Jótékony Nőegylet legfontosabb feladatának a városi szegények támogatását és közhasznú intézetek létesítését tekintette. Az 1800-as évek végén a közösség varrodát és óvodát, később pedig szegényházakat is működtetett a baranyai megyeszékhelyen. Az 1949-ben feloszlatott egyesületet 1997-ben Kittkáné Bódi Katalin hívta újra éltre, hogy a szervezet az elődökével azonos célok mentén folytathassa tovább jószolgálati feladatait.

A Pécsi Jótékony Nőegylet fő tevékenysége napjainkban a pécsi és környékbeli hátrányos helyzetű gyermekek általános iskolai étkeztetésének támogatása. Jelenleg közel 120 gyerek ebédjét fizeti a Nőegylet, emellett támogatja a tehetséges gimnazisták továbbtanulását, az újszülötteket babacsomaggal segíti, a válsághelyzetbe került családoknak pedig egyszeri támogatást biztosítanak.

A gardrób vásár minden jószándékú ember előtt nyitva áll.    

zene
Overmorrow
 
zene
FIXI 4
 
zene
Volkova Sisters, Pozvakowski, Anez