Irány a Zselici Csühögő!
Irány a Zselici Csühögő!
szerk / 2018-05-14 lokál
Túrázzatok velünk minden hónapban az egész családdal! Rendszeresen jelentkező új rovatunkban egy könnyedebb sétával és egy közepesen nehéz túraútvonallal próbálunk ehhez kedvet csinálni. Ezen kívül mutatunk egy vezetett túrát is, plusz egy kulcsosházat, hátha szívesen éjszakáznátok az erdőben.

Az ősbükkösbe és tovább  

1,5 km | 1 óra | Almamellék-Sasrétpuszta (Almamellék állomásig autóval, menetrend: mecsekerdo.hu)

Matuzsálemi korú kisvonaton zötykölődni már önmagában jó program. Sasréten, a megye legöregebb erdejében kanyarog a Kikerics tanösvény, az erdei iskola mellett játszótér, erdei tornapálya és egy kis tó is felfedezésre vár.

Kötetlen pálya

15 km | 4-5 óra | Almamellék vasútállomás

Almamellék > kisvasúttal Sasrét > Pálinkás-gödör > Régi vasút nyomvonala > Antalszállás > Terecsenyi-rét > Almamellék

Sínekre váltunk Sasrétig, innen a Pálinkás-gödör felé gyalogolva vadregényes erdők fogadnak. A piros sávra érve az egykori zselici vasút nyomvonalán jutunk vissza az állomáshoz, utunk mentén itt-ott jelzőoszlopok, kilométerkövek jelzik a múlt század közlekedési lábnyomát.

Vezetett túraajánló

Sasrét kincsei - Túra Németlukafára | május 19.

Az 5 km-es túra a Csodaszarvas tanösvényen haladva visz a Biedermannok monumentális építészeti és gépészeti „csemegéket” kínáló egykori magtár-pincéjéhez. Jelentkezés: máj.16-ig a kikerics@mecsekerdo.hu e-mail címen. Részletek és további programok: facebook.com/mecsekerdo

Szállás tipp

A Kikerics Erdei Iskola Faházai: 4 fűthető, fürdőszobás faház, 42 férőhely, felszerelt konyha, fedett szabadtéri étkező, tűzrakó és kemence, horgásztó. 
További erdei szálláshelyek: mecsekerdo.hu

 

ételital
Végigettük a Vásárcsarnokot
 
lokál
Budapest – Bamako Rally élménybeszámoló
 
súgó
A diszpécs®