Good Times Charity
Good Times Charity
Happ Zsuzsa / 2016-11-21 lokál
Egy 7 tagból álló csapat, a Good Times Charity áll a szeptemberben nagy sikert aratott Belvárosi Lufi Túra rendezvény mögött. Céljuk, hogy élményeket szervezzenek olyan gyerekek számára, akiknek azok kevésbé elérhetők. Az egyesület tagjai már javában dolgoznak a következő eseményeiken. Tasnádi Zsófiával és Reisz Dániellel beszélgettünk.

„Néhányan szerettünk volna csinálni valami hasznosat, és hamar megtaláltuk a közös pontot: olyan gyerekeknek szervezzünk programokat, akiknek az nem adatik meg annyiszor, mint másoknak” – Tasnádi Zsófi így emlékszik a kezdetekre. A Good Times brand Reisz Danitól származik, aki tavaly indított el egy kezdeményezést ezzel a névvel. „Szerettem volna olyan kültéri szabadidős tevékenységet létrehozni, ami élményt ad. A Tettyén szerveztem játékokat felnőtteknek, ami gyorsan népszerűvé vált. Amikor a többiekben megszületett az elhatározás a hátrányos helyzetű gyerekek élményprogramjai kapcsán, akkor a Good Times nevet és a tevékenységeket egyesítettük” – mondja Dani.

Augusztus közepén volt az első bemutatkozó eseményük, azt követte a családi akadályverseny, a Lufi Túra. Körülbelül négyszáz gyerek fordult meg a helyszíneken, minden állomáson sorok álltak. A Good Times Charityhez más olyan szervezetek is csatlakoztak a rendezvény lebonyolításában, akik hasonló szemléletűek és szellemiségükben kapcsolódni tudnak a szervezők céljaihoz.

A stáb hét tagja Tasnádi Zsófi, Reisz Dani, Nedjalkov Iván, Bekker Anna, Sztranyovszky Zsófi, Molnár Huba és Bánkuti Kuntár Eszter. „Mindannyian mással foglalkozunk, a közös pont az, hogy kicsit segítsük jobbá tenni a világot” – Zsófi elmondása szerint ez tartja össze őket, és ez teszi sokszínűvé a tevékenységüket. „Mindannyian valamit hozzá tudunk tenni, van, aki szervez, van, aki a kapcsolatrendszerét adja, más a szakmai tudását. Sport, művészet, színház, sokféle élmény jöhet szóba. Fontos, hogy az emberekhez az jusson el, hogy mi nem pénzt gyűjtünk, hanem mindenki tud valamit adni, ha szeretne. Adhatja a tudását, vagy például ha moziban dolgozik, akkor mozijegyeket, ha edző, akkor fogadhat gyerekeket edzésre – ezek mind olyan dolgok, amik viszonylag kevés ráfordítással sokat tudnak adni a gyerekeknek” – Dani így foglalja össze tevékenységük lényegét.

A Good Times Charity tagjai szeretnék rendszeressé tenni a városban szervezett kisebb-nagyobb programjaikat. November első napjaiban tökfaragást szerveztek a gyerekeknek, a hónap közepén pedig kutyasétáltatás lesz a következő program a Misina Egyesület állatmenhelyén. December 21-én a Civil Közösségek Házában várják majd a hátrányos helyzetű gyerekeket programokkal és ajándékkészítéssel.

A kezdeményezéshez felajánlásokkal bárki csatlakozhat, aki szívesen nyújtana kitekintést a hátrányos helyzetű gyerekeknek a mindennapokból.

ételital
Pécsi gasztro 2021
 
zene
Sör És Fű
 
lokál
HappySkin: a „boldog bőr” Pécsett készül