Gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni – TEDxPécs
Gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni – TEDxPécs
promo / 2022-01-18 lokál
Hogy mi is az a TED, na és mi mellette az „x”?

A TED egy nonprofit szervezet és egyben különleges konferenciasorozat is, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. 35 éve indult Kaliforniából, de mára világszerte fogalommá vált. A TED konferenciák maximum 18 perces, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek.

A TEDx program pedig licensz alapú, és az önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett. A TEDxPécs csapatával mi is csatlakoztunk ehhez a közösséghez, hogy inspiráló és motiváló előadásokkal színesítsük a város programjait, amennyiben lehetőségünk lesz rá, évente.

Szárnyak nélkül. SZABADON!

A következő eseményünk ebben a témában nyitja meg kapuit 2022. január 29-én, melynek a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új campusa ad otthont. A fő téma igen sokrétű, és az előadóink is változatos, megindító, elgondolkodtató témákkal érkeznek. 6 élő előadással készülünk két felvonásban, és egy közbeiktatott, szintén a fő témánkat tükröző TEDx videóval.

Az első felvonás a „Hajtóerő” címet kapta, melyben olyan előadások kaptak otthont, ahol egy belső mozgatórugó igazgatta az előadókat útjukon, erőt adott nekik az induláskor vagy épp egy nagy fordulat kapcsán. Vannak, akik szuperhősként váltják meg saját, majd mások világát is, és vannak, akik követik a kikövezett utat két lábbal a talajon maradva, vagy épp két keréken. A folyamatos mozgásban levés pozitív gondolatai, és a tenni akarás a kulcs ebben a felvonásban.

A második felvonás pedig a „Szikra” címet kapta, ami az ötlet, a találékonyság, és a tűz elindítója. Az itt elhangzó gondolatokból majd építkezünk, feszegetjük a korlátokat, és le is romboljuk őket, szárnyalunk, és néha zuhanunk, de önmagunk maradunk mindvégig, és a végén az apró szikrák egy erős tábortűzzé formálódnak.

Az igazi TED élmény

Az előadások különleges felépítése és üzenete mellett teret engedünk a helyi vállalkozásoknak, hogy még színesebb legyen az eseményünk. A helyi értékek megismerését fontosnak tartjuk, és emiatt a városi licensz kapcsán fő célunk is, hogy a helyszín adta lehetőségeket kihasználva a lehető legtöbb, és legérdekesebb kisvállalkozást mutassunk be. A gondolatok feldolgozása és a kiállítók meglátogatása mellett a szünet egy nagyon jó alkalmat biztosít a kapcsolatépítésre, és az esemény zárását követően is adunk erre alkalmat.

A előadók személyét a honlapunkon felfedtük már, így itt lehet tájékozódni és már előre készülni a bemutatkozásukban megosztott sorokból: https://tedxpecs.com/

A jegyvásárláshoz pedig nem kell messze menni, hiszen a Made in Pécs oldalán megtalálható, már csak időben le kell csapni rájuk!

Korábbi eseményünk fő témája az „Élethosszig tartó kíváncsiság” volt, a legnagyobb videómegosztó platformon megtalálhatóak videóink, inspirációként ajánljuk ezeket, illetve a reggeli kávé mellé bármely TEDx videót, hiszen olyan gondolatokat tartalmaznak, melyeket érdemes megosztani.

(X)

zene
AmperKert - Truesounds: Peter Makto, Gregory S, Davko
 
zene
Hiperkarma, Margaret Island
 
lokál
Új természetismereti központ jön létre a Nyugat-Mecsekben