Friss pécsi könyvek
Friss pécsi könyvek
szerk / 2020-11-23 lokál
Az alábbi könyvek jelentek meg pécsi szerzőktől ebben az évben. Bónuszként egy novemberi kötetmegjelenést is megsúgunk.

Koszits Attila Pécs Underground ’80 című munkájáról már többször szóltunk, nagyon fontos könyv, tényleg mindenkinek ajánljuk.

Kiss Tibor Noé új regénye a Beláthatatlan táj, melyben egy huszonéves lány az autóbalesete után öntudatlan állapotba kerül, apja hol a betegágya mellett virraszt, hol a baleset nyomait kutatja. Az autópályához közeli településen egy fiatal testvérpár él, együtt, egymás mellett, két szobában, de élhetnének akár két külön kontinensen is. Ők négyen a könyv főszereplői és egyben elbeszélői is. 

Milbacher Róbert az Angyali üdvözletek című regényével jelentkezett. Mi lenne, ha nem Jézust, hanem Keresztelő Jánost tekintenénk megváltónak? A mű ezt a bibliai eredetű kérdést járja körül. A könyv Zakariás alakján keresztül a hit és a hitetlenség, az emberi és az isteni illékony és egyszersmind áthághatatlannak tűnő távolságával, a szentség elviselhetetlen rettenetével szembesíti az olvasót.

Aknai Péter Ház a fenyők mögött című könyve is idén jelent meg. Ismerős vidéken járunk: egy alföldi falu mindennapjaiba pillanthatunk bele. Hosszabb-rövidebb történetek lüktetnek, változik a tér, az idő, a cselekmény. A családi traumák árnyékában, a nehéz idők és viszonyok közt is állandóan jelen van a túlélést biztosító humor.

Novemberben érkezik Bertók László utolsó, befejezett kötete az Együtt forog, benne 243 darab firkával. A könyv szerkezetét, a versek együtt forgását teljes egészében a költő alakította ki. Az Együtt forog – akár egy lírai napló – a betegség, az öregség, a közérzet és a közélet gondolati-érzelmi körében született.

(A könyvek ajánlóit a kiadók hivatalos ajánlóiból vettük.)

lokál
Víz világnapi kolibrik
 
ételital
M-Food Service
 
súgó
Farsangoló HANG-oskodás