Eximó Jégrém: Klíma-táltos
Eximó Jégrém: Klíma-táltos
NANooK / 2019-09-03 lokál
Most kivételesen nincs csönd. Egyáltalán. Sőt. Épp ellenkezőleg. Valami nagy dolog készül odabent. És az mindig zajjal jár.

- Ma éjjel újra felébred a Kígyókirály! – szólt mély torokhangon Előd. - Telihold jön. Minden egybevág. A páratartalom. A légköri nyomás – kevés erőspistát dörzsölt az ínyébe, majd fennakadt szemekkel folytatta. - A Canopus röpke két óra múlva a Vénusszal interferál! – hatásszünetet tartott, míg a nyálkahártyáján végigfolyt az irritált nyál. - Nincs sok időnk tehát!

Tivadar bá ekkor elérkezettnek látta az időt, hogy otthagyja a furcsa szertartást. Züfeckét is meg kellett vizeltetni már. Remegő kezekkel az ajtót belülről kitámasztó seprűvel babrált. - Érzem, nem vagyunk együtt. Valahol megszakadt a varázslánc! – mennydörgött rá Előd. - Nem azért jelent meg tegnap álmomban ükanyám, a rakamazi szent szűz, hogy rajtatok most erőt vegyen a csüggedés és a kiábrándultság – duruzsolta vészjóslóan a Főnök, otthonos gulyáskrém szagot lihegve szét a kocsmán.

Tivadar bá visszatotyogott hát a mágikus körbe. Ráfogott Arabella és Sanyika izzadt kezére. Mély levegőt vett, és újfent ráhajolt a lavórra, amiben 12 pontyfej lebegett, apró pukkanásokat hallatva a habzó, véres nyák.

- Kezdődik már! – néztek némán egymás szemébe, sandán.

- Ha végre mindenki koncentrál, e magnetikus tébolylyukon keresztül visszatérhet a Hüllőkirály, hogy helyrebillentse a régi világrendet, a végtelen űrbe tépve ki a neurózist, minden negatív emberi energiát, ezáltal mintegy megszüntetve a klímaváltozást – majd a kezében lévő cseppentőből kevés hidegen sajtolt tökmagolajat inhalált. - Részemről megtisztultam! Elfogyott belőlem minden gyarlóság, önös akarás. Csupán egyetlen alkotóelem hiányzik már.

- Mindjárt témánál vagyunk – bökte oldalba Tivadar Sanyikát, majd folytatták a mantrát.

- Hozzatok nekem egy környékbeli szűz leányt! – szólt a tulaj. Az ősduruzs hirtelen abbamaradt. Mindenki Arabellára nézett, aki annyit mondott a szemével: „vártam már!”

- Illetve nem kell, hogy környékbeli legyen. Meg a szűz se fontos már! Hiánypótló látomásom támadt! – kaffogta a fordult sámán. Arabella arcán megkönnyebbült mosoly futott át. Idén végre nem ő lesz a csakra tál.

- Kövessétek a törött esernyőket a bodai elágazásnál! – folytatta az önjelölt pszeudopróféta, és kivette a rögtönzött faéket a kilincs alól. - Az ügy nem tűr halasztást! – kiáltotta még utánuk. - Csak így kerülhetjük el a globális katasztrófát! – majd félig megkönnyebbülten felnézett a haragos égboltra, és fondorkodva nyalt még egyet az olajos pipettán.

súgó
A hollókirály
 
súgó
Szamárfül Családi Fesztivál
 
lokál
Trendi mérnökök