Egy varázslatos mesefal a cél
Egy varázslatos mesefal a cél
/ 2019-02-13 lokál
A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta járják a Pécsi Gyermekklinikát, hogy a bent fekvő gyerkőcök könnyeit felszárítsák és megtornáztassák rekeszizmaikat.

Báboznak, kézműveskednek, zenélnek, társasoznak, lekötnek minden csecsemőt és kamaszt egy két hónapos felkészítést követően. Sárga köpenyeiket felismerik már a légút-, fertőző-, belgyógyászat-, sebészet-, neurológia-, pszichiátria- és onkológiai osztályokon is. Kiemelt figyelmet fordítanak azokra a gyermekekre, akiket szüleik nem tudnak látogatni.

Ők a „tettesek” három gyermekosztály mesefallal való díszítésében, és „vállalják a felelősséget” a kórtermekben fellelhető Jégkorszak és Madagaszkár pingvin figurákért is. Viszont van még fehér falfelület a klinikán, és rengeteg kedves állatfigura kívánkozik fel rá, úgyhogy 2019 májusára nagyot álmodtak, és egy innovatív, egyedi, interaktív, varázslatos mesefal megvalósításán dolgoznak a Pécsi Gyermekklinika ambulanciáján. Közösségi összefogásként tervezik, több száz önkéntes bevonásával és helyi vállalati támogatással, viszont egyelőre a kiadások fele van csak meg, így további helyi vállalatokat keresnek, akik be tudnak szállni a költségekbe és dolgozóikkal szívesen részt vennének a megvalósításban. Nem akadály, ha valaki általános iskolában fogott utoljára ecsetet, mert a Nevetnikékkel részt vehet egy gyönyörű festmény megalkotásában.

Érdeklődni és jelentkezni Kőműves Glóriánál lehet:

E-mail: gloria@nevetnikek.hu

Telefon: 06-30-580-4427

Web: nevetnikek.hu

Facebook: Facebook.com/nevetnikek

Bankszámlaszám: 10102440-36107600-01003009

(X)

 

zene
Sör és Fű, Slow Village, Stereo Kollektiv
 
zene
Új Látásmód Fúzió
 
súgó
Villányi Vörösbor Fesztivál