A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Az év nagykövete
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Az év nagykövete
szerk / 2015-12-17 lokál
Ismét eljött a várva várt pillanat! Mint minden évben, úgy idén is díjazzuk a legjobbakat! Az elmúlt évekhez hasonlóan most is három jelöltet indítunk harcba kategóriánként a Made in Pécs-díjért, mert hiszünk abban, hogy ezzel a módszerrel több jó dologra tudjuk felhívni a figyelmet. Minden jelöltnek gratulálunk, mindegyikük nagyszerűt alkotott!

Halott Pénz

A Halott Pénz idén végérvényesen letarolta az országot, ehhez nem férhet kétség. Fogalmunk sincs, hogy mi a zenekar titka, de hogy valamit nagyon tudnak, az tuti. Azon túl, hogy keresztül-kasul bejárták az országot, az sem elhanyagolható, hogy a Parkot kétszer rottyra vágták, ami barátok közt is minimum kétszer 10.000 nézőt jelent. De ami mindebből számunkra a lényeg: a srácok minden koncertjükön minimum háromszor elmondják, hogy ők pécsiek, Pécsről jöttek, és szeretik lenyilatkozni, hogy büszkék a városukra. Mi meg rájuk vagyunk nagyon büszkék!   

Bánki Beni

Bánki Beni a Ki Mi Tube megnyerésével került az országos érdeklődés középpontjába. Magyarország legnagyobb online videóversenyének első helyezettje nem érdemtelenül söpörte be az aranyérmet. A 15 éves pécsi slammer gyakorlatilag attól a pillanattól kezdve vezette a versenyt, ahogy benevezett, végső győzelme ezek után borítékolható volt. Nyilván ehhez tenni is kellett, de Beni tett is, slamjei osztatlan sikert arattak a verseny követői között. Persze itthon már régebben felfigyeltek tehetségére, hiszen a pécsi slammer-közösség régóta emlegeti őt, mint a jövő reménységét, amit ezzel a fantasztikus győzelemmel be is bizonyított. Grat!

Mongooz and the Magnet

Mongoozék ugyancsak a Ki Mit Tube-nak köszönhetik nagyobb ismertségüket. A nemzetközi, de ízig-vérig pécsi banda bejutott a verseny döntőjébe, ahol már nem is emlékszünk, hogy végül hányadikok lettek, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy ez a piszok jó banda végre megmutathatta magát országnak-világnak, és elnézve teljesítményüket, díjazta is őket rendesen a netes közösség. Abban bízunk, hogy ez a verseny adott egy nagy lökést a zenekarnak, és mostantól több helyen tudják megmutatni azt, amit mi itt Pécsett már régóta ismerünk és szeretünk. Hajrá, srácok!  

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 21-én indul!)  

súgó
POSzT Fesztivál
 
súgó
Lássuk a medvehagymát!
 
súgó
Szombathy Bálint: Városjelek