A legjobb pécsi játszóterek
A legjobb pécsi játszóterek
szerk / 2022-05-13 lokál
Komoly kutatómunkát végeztünk. Sok család véleményét kikértük, hogy be tudjuk mutatni a legjobb pécsi játszótereket. Nagyjából az itt felsorolt játszókat említették a legtöbben, kiegészítve a listát néhány kisebb, a lakóhelyükhöz közel eső játszótérrel. Általánosságban elmondható, hogy a családok fejlődést tapasztaltak a játszóterek minőségével, tisztaságával, biztonságával kapcsolatban, problémaként viszont többen említették, hogy a játékok karbantartása, esetleges javítása még hagy kívánnivalót maga után.

Tettye

A Tettye minden adottságával együtt Jolly Joker funkciót tölt be a családok életében. Véleményezzük, hogy ezért nevezték meg legtöbben kedvenc játszótérként a parkot. Az biztos, hogy a játszótér tágas, kényelmes, sok gyerkőc elfér benne, és akkor még az ikonikus csúszdákat nem is említettük. Szép időben, hétvégén hatalmas itt a pörgés, komplett családok települnek ki ilyenkor a parkba, jó érzés megmártózni a hangulatába. Arról nem is beszélve, hogy a környéken elég sok helyre be lehet ugrani némi harapnivalóért és italért.   

Zsolnay Negyed

A Zsolnay Negyed is kedvelt célpontja a családoknak. Ez pedig magával vonzza a játszóterek népszerűségét is. A Bóbita Bábszínház már alapból a gyerekek kedvence, ezért elődás előtt vagy után (esetleg helyette) kihagyhatatlan a játszóterezés. A nagyobbakat szuper kosárpályák várják, a felnőtteket kényelmes padok, piknikezésre csábító zöldfelületek, azaz valóban az egész család jól tudja itt érezni magát.    

Eszperantó park

Nyüzsi elől elbújós hely az Eszperantó park. A Hunyadi út-Papnövelde utca sarkán lévő kis parkban teljesen felújított játszótér várja a gyerekeket. A park teljesen körbe van kerítve, ezáltal abszolút biztonságos, így az elvonulást választó szülők nyugodtan tudnak például olvasgatni, amíg a kicsi játszik. További előnye, hogy árnyas, azaz nyáron bármelyik napszakban jó választás.

Magasház

Telitalálat volt a lebontott Magasház helyén játszóteret építeni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy hamar megkedvelték a családok. A játszópark zárt, biztonságos, ezért a szülők nyugodt szívvel engedik ide a gyerekeiket. A tereprendezés is pazar lett, hiszen a játszótér körüli park minden korosztálynak kínál pihenési lehetőséget. Nyáron napvitorlák biztosítják az árnyékot, így kánikulában sem kell hőgutától tartani.

Central Wakeboard Park

Ide célirányosan kell menni, hiszen a belvárosból a Tüskésréti tóhoz nem lehet csak úgy véletlenül beesni. De tudják jól ezt a kisgyerekes családok, hiszen egyre többen fedezik fel maguknak ezt a csodálatos helyet. A legkisebbeket komoly játszópark várja, de van itt futópálya, strandröplabda-, és strandfoci pálya, műfüves focipálya, szabadtéri konditerem és akkor még a wakeboardról nem is dumáltunk. Szóval, tuti hely a család minden tagjának, a pici gyerektől a nagyszülőkig, úgyhogy aki még nem próbálta, feltétlenül tegye meg!

súgó
Orgona – újragondolva
 
súgó
Gamerek, készüljetek!
 
súgó
Magukról beszéltek