A jó munkamegosztás alapja a bizalom
A jó munkamegosztás alapja a bizalom
promo / 2017-11-29 lokál
A Lakics Gépgyártó Kft. története több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött, és az alapító Lakics László után fiának, Lakics Péternek tulajdonítható a legtöbb érdem abban, hogy európai szinten jegyzett vállalat lett a cégből.

„Mint általában a családi tulajdonú vállalkozásoknál, az eltérő elvárásokkal rendelkező szerepkörök – tulajdonos, cégvezetés, család – hajlamosak összefolyni. Ebből sok hiba- és konfliktusforrás fakadhat, így meggyőződésem, ha a cég megfelelő háttérrel rendelkezik, akkor ezeknek a szétválasztása a legjobb, ami történhet" – meséli Péter, aki édesapjával közösen jutott erre a felismerésre a cégükkel kapcsolatban és rögtön meg is találták azt, akire rábízhatják a napi működtetést.

„A cégek természetes evolúciója az új piacok elérésével, a megfelelő struktúrák kialakításával jó esetben elér egy pontot, amikor a tulajdonosnak fel kell mérnie az erőforrásait, azok felhasználását – és optimalizálni kell. Hiszen nem csak a naponta felmerülő kérdésekre, de a nagyobb kihívásokra is gyorsan kell reagálni" – mondja Sipos Zoltán, aki 2014 tavasza óta cégvezető a vállalatban. Szerinte a tulajdonosi kör és a menedzsment közötti zökkenőmentes együttműködés kulcsa, hogy mindenki tisztában van a jogosultságaival és kötelezettségeivel. És be is tartja azokat.

Lakics Péter is megerősíti ezt, hozzátéve, hogy mindennek az alapját a kölcsönös tisztelet és bizalom adja. „Ráadásul, hogy kiadtam a napi működés irányítását a kezemből, ez lehetőséget biztosít, hogy nagyobb ívű stratégiákkal tudjak foglalkozni" – mondja Péter, aki úgy látja, hogy az érzelmi szál is fontos ebben az elengedésben, és ahhoz hasonlítható, mint amikor a gyerekeket látjuk felnőni.

(Vállalkozásfejlesztéssel, innovációval, humánerőforrás-fejlesztéssel, kreatív iparral, a város és a régió gazdaságával kapcsolatban még több információt a pbkik.hu, a pecsgazdasaga.hu és a www.facebook.com/pecsikamara oldalakon találsz.)

(X)

lokál
Focivilág néven folytatja a Fürge Nyuszi
 
lokál
Túra a Zengő új kilátójába
 
súgó
Bertók László Költészeti Díj 2023