Volt egyszer egy… Hollywood
Volt egyszer egy… Hollywood
Major Zoltán / 2019-08-15 film
Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a 60-as évek elején egy televíziós western sztárjaként lett ismert, ám Hollywoodba nem sikerült bejutnia.

Az öregedő, lassan feledésbe merülő színész azonban még egy kísérletet tesz az Álomgyár meghódítására, ezért kaszkadőrével, Cliff Booth-szal (Brad Pitt) együtt mindent egy lapra tesz fel: elindulnak a filmfővárosba szerencsét próbálni. Odüsszeiájuk során rengeteg különös, furcsa és ikonikus karaktert ismernek meg, többek között Polanski feleségét, Sharon Tate-et (Margot Robbie), valamint a gyilkosait, Charles Mansont és szektáját. Hollywood utolsó aranykoráról, az 1960-as évek Hollywoodjáról szóló szerelmi vallomásában Tarantino szokásához híven rengeteg műfaji filmes idézettel, klasszikus filmzenével és slágerekkel operál, tisztelegve a korszak és általában a filmkészítés előtt. Ráadásul a rengeteg visszatérő Tarantino sztárt, de számos új színészt is felvonultató alkotás a nyilatkozatai alapján akár az utolsó filmje is lehet. De azért várjuk ki a végét…

Amerikai-angol krimi-dráma-thriller, 2019, 159 perc, (16) Rendező: Quentin Tarantino. Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie. Cinema City, Uránia mozi: augusztus 15-től.

film
Kálmán-nap
 
lokál
Mesél a város – Méhes Károly: A magasság mélyén
 
súgó
Kiállítással ünnepli 65 éves fennállását a Pécsi „Művészeti”