T2 Trainspotting
T2 Trainspotting
Major Zoltán / 2017-03-02 film
Habár az új film forgatókönyve alapjául szolgáló regény, a Pornó már 2002-ben megjelent az első részt is jegyző Irwine Welsh tollából, sőt az előzményeket, az 1980-as éveket megéneklő Skagboys-ot is kiadták 2012-ben, a fel-felröppenő hírek az újabb mozgóképes feldolgozásról mindig gyorsan saját hamvukba haltak.

Azonban több mint húsz évvel a Trainspotting megjelenése után, derült égből villámcsapásként maga a stáb jelentette be egy forgatási videóban, hogy Renton, Beteg Srác, Spud és Begbie újra az állomáson állnak és „lesik a vonatokat”... A Trainspotting a 90-es évek fájóan pontos, fekete humorral leöntött látlelete volt négy skót fiatal drogos mindennapjaiba oltva, rengeteg korszak-meghatározó, ikonikus zenével, melyeket máig nem tudunk elválasztani a film jeleneteitől. Nagy felelősséget vállalt magára Danny Boyle és a többiek, mert egyszerre várunk a folytatástól nosztalgiát és újdonságot. Mi változott két évtized alatt? A világban rengeteg minden. Na de Rentonéknál? Húsz éve nem az életet választották, hanem a heroint. Most vajon más a helyzet Skóciában? Kiderül márciusban!

Színes, angol dráma, 2017, 117 perc, (18) Rendező: Danny Boyle. Szereplők: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner. Apolló mozi, Cinema City: március 2-től.

lokál
Eximó Jégrém: A változó helyi érték
 
lokál
HR-Rent
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #31 // Pálinkás Tomi