Nem vagyok sorozatgyilkos
Nem vagyok sorozatgyilkos
Major Zoltán / 2018-06-28 film
Billy O’Brien neve eddig csak az ír horrorok rajongói számára lehetett ismerős (Elkülönítve), most azonban egy nálunk is megjelent, azonos című regényből készült filmmel nyit a szélesebb közönség felé.

A Dan Wells tollából született, hétkötetes, fiatal felnőtteknek (is) írt regényfolyamból készült film főszereplője egy Isten háta mögötti kisvárosban élő 15 éves fiú, John Wayne Cleaver, akinek az átlagnál terheltebb a kamaszkora. Anyja egy patológia vezetője, így a fiú hozzászokott a hullák látványához, rajong a sorozatgyilkosokért, a pszichológusa szerint szociopata, és megvannak benne a sorozatgyilkos jegyek, de – ahogy azt ő is hangsúlyozza – nem az. Egyetlen emberrel érti meg magát, a szomszédjával, a furcsa öregúrral, Mr. Crowley-val (Christopher Lloyd – Vissza a jövőbe trilógia). A városka nyugalmát egy gyilkosságsorozat sokkolja, és John úgy gondolja, neki kell kinyomoznia az eseteket és közben megpróbálni elnyomni magában a szimpátiát az elkövető iránt. Ebben a furcsa műfaji keverékben jól megfér egymás mellett a pszicho-thriller, a lélektani dráma és a nagyon fekete humor.

Amerikai-angol-ír pszichothriller, 2016, 104 perc, (18) Rendező: Billy O’Brien. Főszereplők: Max Records, Christopher Lloyd, Laura Fraser, Karl Geary. Apolló mozi: június 28-tól.

lokál
A Magasház
 
lokál
Légy a vendégünk!
 
lokál
Pécs, a befogadó város