Megújult az Apolló mozi
Megújult az Apolló mozi
szerk / 2017-09-04 film
Megint fiatalabb lett a város legöregebb mozija. A tavalyi Szuper8-as terem felújítása után az Apolló ezúttal a 100 fős nagytermét frissítette padlótól plafonig.

A Made in Pécs-díjas Apolló a város első, több mint százéves mozija, tíz éve a régió egyetlen művészfilm-színháza. Az elmúlt években saját, közhasznú alapítvánnyá alakult helybéli csapat csupa megszállott mozirajongóból, javarészt önkéntesekből áll. Arra törekszenek, hogy minden szempontból európai színvonalú moziélményt nyújtsanak a városnak.

Az újdonságokról Rádóczy Bálintot kérdeztük, aki a mozi kommunikációjáért felelős. „Ott kezdődik, hogy nem elitréteg mozi akarunk lenni. Szerintünk az Apolló a városnak pont az a vetülete, ahol mindenkinek meg kell találnia a magáét. Nagyon fontos nekünk, hogy merőben különböző emberek futhassanak össze nálunk, hogy közös, közösségi élményben legyen részük, és a valóságot más nézőpontokból is láthassák, mint amit ez a város nyújthat. Legyen három diplomád, vezess úthengert, legyél meleg, roma, muzulmán, nekünk ugyanolyan fontos mindenki. Ezt szeretnénk kifejezni műsorszerkesztési elveinkkel. A mozi maga, mint tér, egy hangszer, amin játszunk. Az előadásmód épp olyan fontos, mint a darab maga. Hogy folyamatosan próbálunk technikailag fejlődni, magától értetődő. Most épp kényelmesebb, magasabb támlájú székeket szereltünk be, és ezentúl két oldalról lehet ki-be járkálni. Újrakalibráltuk a hangot az új, akusztikus burkolat figyelembe vételével. Az új vászon ragyogóbb színeket ad, és a padlózat sem visszhangzik már. De olyan apróságokra is figyeltünk, hogy ne szűrődjön be túl sok fény a gépházból vagy, hogy a lépcsővilágítás ne zavarja az előadást. Nagyon várjuk az őszi évadot, már most zsúfolásig vagyunk zseniális programokkal.”

 

lokál
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Lafarge
 
súgó
GraphicPécs2022
 
lokál
PEN2016