Lótolvajok
Lótolvajok
Major Zoltán / 2019-10-29 film
Az idős, megkeseredett Trond (Stellan Skarsgård) egy kis norvég faluba vonul vissza, hogy feleségét gyászolja. Ott is akar meghalni.

Azonban kicsi a világ: kiderül, hogy ezen az isten háta mögötti helyen is akad ismerős, méghozzá a közvetlen szomszédja, akivel 15 évesen szoros kapcsolatban állt. A férfi a találkozáskor felidézi kamaszkorának azt a nyarát, amikor kint élt a természetben, vadlovakat fogott be és először volt szerelmes, vagyis férfivé érett. Azonban nem csak szép emlékei vannak, több tragédia és trauma is kísérti, amik most felszínre törnek.

A nálunk is népszerű norvég író, Per Petterson több díjat elnyert regényének filmváltozatát Hans Petter Molland, napjaink egyik kiemelkedő skandináv rendezője jegyzi (A legtöbb ember Kínában él, Hajszál híján úriember, Az eltűnés sorrendjében). A film Berlinben operatőri díjat kapott, és ezt a filmet jelölte Norvégia a következő Oscarra.

Norvég-svéd-dán dráma, 2019, 123 perc. Rendező: Hans Petter Molland. Főszereplők: Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Jon Ranes, Bjørn Floberg. Apolló mozi: október 31-től.

lokál
Tüke Busz: 7 női buszsofőr
 
lokál
Idén is támogatjuk a civileket!
 
súgó
Szárnyas Malac Nap