Kutyák szigete
Kutyák szigete
Major Zoltán / 2018-05-07 film
Ha olyan rendezőket kellene felsorolni, akik a sajátos látványvilágú, témájú és hangulatú filmjeiről ismertek, Wes Anderson biztosan előkelő helyen végezne.

Többnyire drámai felütésű, mégis fanyar, fekete humorú történetei és mérnöki gondossággal kimunkált képei láttán egyből tudjuk, hogy kinek a rendezésével van dolgunk. Andersonnál az élőszereplős filmekben is egyre fontosabb az animáció, új alkotása azonban – a 2009-es A fantasztikus Róka úrhoz hasonlóan – teljes egészében stop-motion technikával készült. Főszereplői ismét állatok, méghozzá kutyák, akik a közeljövő Japánjában egy, az egész fajt pusztító járvány miatt karanténba kényszerültek, egy szigetre lettek száműzve. Ide érkezik egy kisfiú, aki ebben az idegen és ellenséges világban saját elveszett kutyáját akarja megtalálni. A legnagyobb sztárok hangján megszólaló kutyák, bár kezdetben ellenállnak, végül segítenek neki a kutatásban. A japán populáris kultúra ikonikus motívumait felsorakoztató és Akira Kuroszava filmjeinek világát is megidéző mesében a már említett fanyar humor ismét fontos szerepet kap. A filmet idén Ezüst Medvével díjazták Berlinben.

Feliratos amerikai animációs film, 2018, 101 perc, (6) Rendező: Wes Anderson. Főszereplők (hangok): Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum. Apolló mozi, Cinema City: május 4-től.

lokál
Made in Pécs-díj 2022 – A Zöld Pécs kategória jelöltjei
 
lokál
TOP SHOP - A belváros 25 legjobb üzlete
 
film
Isten kegyelméből