Bergman szigete
Bergman szigete
Major Zoltán / 2022-04-13 film
Egy sikeres filmrendező házaspár (Vicky Krieps és Tim Roth) Fárö szigetére utazik, hogy inspirációt szerezzenek következő forgatókönyvükhöz azon a helyen, ahol a legendás, világhírű svéd filmrendező, Ingmar Bergman hosszú éveken keresztül élt és alkotott.

A világtól távoli szigeten úgy gondolják, ihletet kaphatnak Bergman szellemi és tárgyi öröksége által, azonban az asszony nem nagyon boldogul saját írásával és kétségbeesetten kér segítséget férjétől. Készülő művének két főszereplője egy huszonéves filmrendező lány és egy fiú (Mia Wasikowska és Anders Danielsen Lie), akik hosszú idő óta ismerik egymást, már mindketten elköteleződtek egy másik ember mellett, azonban Fárön újra egymásra találnak, és komplikált viszonyba kerülnek egymással, miközben a valóság és a képzelet határai egyre inkább elmosódnak. A film témabeli és vizuális motívumait, illetve hangulatát illetően Bergman művészetét idézi meg és egyben tiszteleg előtte.

Francia filmdráma, 2021, 112 perc. Rendező: Mia Hansen-Løve. Főszereplők: Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie.

Apolló mozi: április 14-től

ételital
A belső hang útja
 
ételital
Kávé és kovász
 
ételital
Édes november