Pécsi gasztro ABC
Pécsi gasztro ABC
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-06-05 ételital
Fesztiválok, teraszok, hosszú esték – csalhatatlan jelei a júniusnak. Össze is állítottunk egy kalauzt, amelyben az Almalombtól a Zsolnay-ig mondjuk föl a nyári ABC-t. Kimozdulós és otthoni gasztromegoldások következnek.

A - Almalomb A Fishing on Orfű három estéjén az Almalomb csapata különleges gasztro-élményt ígér a fesztiválon. A vacsora mellé minden nap egy-egy zenekar is csatlakozik az asztaltársasághoz.

B - Beer challange Egy ráérős nyári napon belevághatunk az egyik legkomolyabb sörös kihívásba. Megfelelő falatokkal, vízfogyasztással, néhány ideig-óráig hozzánk csatlakozó asztaltárssal elérhetjük a célt. 14 sört, valaki?

C - Cukormentes Mindig érdemes lejönni egy időre a cukorról, ráadásul a június tele van primőrökkel. Élvezd az ízeket önmagukban, keresd a mentes fagyikat, sütiket!

Cs - Cseresznye Le ne maradj a szezonról! Pitébe, limonádéba és persze magába és magunkba a végsőkig.

D - Dupla Kávéból mindenképp. Nehezebb reggeleken, álmosabb délutánokon, koncert előtt és közben. Egy jó ritmusban berendelt dupla jelentősen javíthatja az este stabil kimenetelének esélyeit.

E - Ecet Gyümölcsecetes nyári frissítésért a Szünetbe parkoljuk le magunkat, hiszen alma-, körte-, és málnaecetes boldogság vár ránk.

F - Fermentálás Ne ijedjünk meg, ez történik, amikor például kovászos uborkát készítünk. Idén akár más zöldségekkel is kipróbálhatod!

G - Gere Jazz Fesztivál Frici a kézbe, remek zenék a fülbe és kész is a nyári villányi csendélet.

H - Hugo Osztály, vigyázz! Bodza, pezsgő vagy habzóbor, szóda, lime, mentalevél – mindenki megvan? El is készült a Hugo, az arányokért kérdezd a bartenderedet!

I - Indiai ihletésért továbbra is bátran fordulhatunk Puspa konyhájához.

J - Joghurt Hűtsd be, fagyaszd, vagy a szokásos vészmegoldós giroszozásnál is keresd az ayrant kísérőnek.

K - Káptalan Kert A nyári fesztivál egyik legizgalmasabb italpultjának helyszíne. Csak annyit mondunk: champagne.

L - Lekvár Ha kacérkodtál az eltevéssel, idén most már ne hagyd ki! Hálás leszel magadnak egy téli palacsintasütéskor, amikor előkapod a kamrából a saját dzsemedet.

M - Made in Pécs Café Biztos bázis nyáron is, elmenőben, érkezőben, de mindenképpen gin-tonic-kal a kézben.

N - New York Egy jó bagellel (Rokusch, Next Step) vagy egy remek sajttortával (Caffé Grande Italia) adhatunk egy picit az amerikai álomnak.

O Ó, Tannenbaum Megállni, nézelődni, kortyolgatni – ezt mind tudja a Filter Jegybár fenyőrügy-alapú koktélja.

P - POSzT Színház az egész város, éppen ezért a seregszemle alatt mi is gyakoroljuk a szupét, azaz a késő esti, éjjeli társas vacsorát.

R - Rozé Nyerő választás, ha a kacsamellet rozéra sütve kérjük, de persze borban is tuti egy nyári alkonyon.

S - Sajtfalatokkal át lehet egy könnyű városi estét kalandozni, akár az Elevenben, akár a Snack!-ben ér bennünket a teraszozás.

Sz - Szívószálat te se kérj! Ahol van, a re-poharat válaszd, legyél környezettudatos és jófej a fesztiválszezonban is!

T - Tonic Az egyik legizgalmasabb üdítő napjainkban, nem csak ginnel, de presszókávéval is remekül keverődik, vagy rázódik.

U - Uborka vízbe, levesbe, kovászolva. De keresheted tarator álnéven is a Balkán Bisztróban!

V - Víz A fesztiválszezonban se felejts el soha elég vizet inni, sőt, többet kell ilyenkor, mint a normál napokon.

Zs – A Zsolnay Fényfesztivál idejére milliónyi színbe és formába borulunk, ehhez a magunk részéről fröccsöt borból, vagy almából ajánlunk. Vagy kisüzemi sört pléden ülve, üvegből.

 

súgó
Bauhaus Ünnep
 
film
Meztelen Juliet
 
lokál
Elkészült a Hollófészek magaslatra épített kilátó