Amíg tart a nyár
Amíg tart a nyár
Major Zoltán / 2021-08-25 film
Milla még csak 16 éves, de a sors nem engedi neki, hogy sokáig élvezze az életet: egy ideje tudatában van annak, hogy daganatos beteg.

Jómódú családból származik, szülei értelmiségiek, ezért nehezen barátkoznak meg a gondolattal, hogy a lányuk összeismerkedett és bele is szeretett egy nála hét évvel idősebb, utcán élő drogos fiúba, akivel boldogan megy szembe számos társadalmi szabálynak. Tudván, hogy nem tart soká az a bizonyos nyár. A főszereplők, Eliza Scanlen (Éles tárgyak, Kisasszonyok) és Toby Wallace közt nagyon erős a kémia, és ennek, valamint az egyáltalán nem klisékből építkező történeti elemeknek, az operatőri munkának, illetve a sajátos fekete humornak köszönhetően az Amíg tart a nyár nem csak egy sokadik film a témáról. Az ausztrál Shannon Murphy nagyjátékfilm-debütje a 2019-es Velencei Filmfesztiválon volt, ahol Arany Oroszlánra jelölték.

Ausztrál filmdráma-vígjáték, 2019, 118 perc, (16) Rendező: Shannon Murphy. Főszereplők: Eliza Scanlen, Toby Wallace, Essie Davis, Ben Mendelsohn. 

Apolló mozi: augusztus 26-tól

lokál
Itt az új madeinpecs.hu!
 
lokál
Neked munka, nekem álom!
 
ételital
Teszteltük: Kóstolda