5. Mozinet Filmnapok
5. Mozinet Filmnapok
Major Zoltán / 2015-10-07 film
Kilenc, nagy fesztiválokon sikerrel szerepelt játékfilm premier előtt, négy nap alatt az Apolló moziban – ezt kínálja az 5. Mozinet Filmnapok.

Az Aferim! a 19. századi Havasalföldre kalauzol. Egy rendőrt egy szökött rabszolga elfogására bérelnek fel. A rendőrrel tart a hosszú út során kamaszfia is.

Ugyanekkor a kisteremben egy könnyed olasz vígjáték lesz az egyik örök témáról, a szüzesség elvesztéséről Szűkölő kamaszkor címmel. A péntek este szintén egy keresés történetével indul, a francia Cowboyok-ban egy apa kontinenseket és kultúrákat átszelve kutat eltűnt lánya után. Rá következik egy nagyon várt Macbeth feldolgozás Michael Fassbenderrel és Marion Cotillarddal. Hogyan keríti őket egyre jobban hatalmába az őrület? Meglátjuk péntek este nyolctól vagy szombaton négytől. Egy kicsit északabbra, Izlandra visz minket a Fúsi (képünkön), melynek címszereplője magányosan él, élete eseménytelen, amíg születésnapi ajándékként táncórákat nem kap, és meg nem ismerkedik egy különleges nővel. Szombaton nyolctól öreg (?) nagyágyúk, Michael Caine és Harvey Keitel, Paolo Sorrentino újabb Fellini előtti főhajtásában, az Ifjúságban. A kisteremben ismét Izland, a Kosok egy birkatenyésztő testvérpár története, akik évek óta nem álltak szóba egymással, azonban egy közös veszély miatt most kénytelenek szövetségre lépni. Biztosan ledöbbenünk, amikor a Legújabb testamentumból megtudjuk, hogy Isten Brüsszelben, a családjával (!) él és nagyon kispolgári viselkedése van. Ez sokaknak nem tetszik, többek között lányának sem, aki fellázad apja ellen, vicces események sorát indítva el. A mustra zárófilmje, A lecke című bolgár-görög dráma egy aktuális helyzetképet fest a déli államokról egy tanítónő történetén keresztül.

Apolló mozi: október 8-11.

súgó
Seven Hills International Film Festival
 
film
Apolló Nyári Tábor - Vetítések a Hold alatt
 
lokál
Made in Pécs-díj 2019 – Közönségszavazás