Ugyanolyan magas minőséget állít elő, mint a spanyol chorizo vagy az angol szalámi, hiszen ezek mellett egyedül a magyar stifolder érdemelte ki két évvel ezelőtt a szalámi kategóriájában a három csillagot.
A bólyi Montenuovo hercegi uradalomba betelepülő németek hozták magukkal a stifolder előállításához szükséges szaktudást, ezt hívta újra életre néhány évvel ezelőtt a Fekedi Stifolder. Mint a vállalkozás ügyvezetője, Papp Gábor mondja, ahogy Pármában a sonkakultúra a meghatározó, nálunk a stifolder a specialitás. Az egyedi paprikás szalámit a hagyományokra építve készítik, a legfontosabb, hogy a húsban lévő víztartalmat nem megkötik (ahogy a húsiparban), hanem kivonják. A kiváló minőségre a hazai gasztrobloggerek is felfigyeltek, emellett volt, hogy a Magyar Gasztronómiai Szövetség nagyszabású szalámitesztjén is megnyerte a paprikás szekciót a termék. A vállalkozás már külföldön is több díjat begyűjtött, így Horvátországban és Nagy-Britanniában is.
A helyi értékekre, no meg a stifolderre alapozva a közeljövőben létrehoznak Fekeden egy egykori sváb porta lakóépületében egy gasztroturisztikai látogatóközpontot, ahol természetesen meg lehet kóstolni (és vásárolni) a világ egyik legjobb szalámiját is.