Teszteltük: Nana
Teszteltük: Nana
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-07-20 ételital
A harmonikus belső terek és a kifogástalan pincéri jelenlét az első percekben adja magát. De mi lesz a tányérokon?

Esős, bolondos kora nyárban érkeztünk tesztelni a Nana új étlapját. Pizzastangli került hamar az asztalra, néhány falatka a várakozásra, apróságnak tűnik, ám első benyomást csak egyszer lehet tenni, így örülünk, hogy ropogós, jóízű tésztát kaptunk.

Konfitált kacsafalatok érkeznek csatos üvegben, kívül hagyma chutney és friss baguette. Kissé túlzottan összedermedt a hús a zsírral, de a darabkákat kiszabadítva és a chutney-val egy falatba komponálva végül tökéletes katonát kaptunk, egy kis rukkolával tetézve.

A marhából készült gulyás kis lábosban, friss kenyérrel, hegyes erőspaprikával érkezett. Jó minőségű a marhahús, zöldségből jól esett volna picivel több, és a bátrabb sózás elmaradt, de tudjuk, hogy gulyásból mindig nagyobb adag készül a konyhán, ezért lehet az óvatosság, ám így is a jobb éttermi gulyások mezőnyét erősítette a piros lábos leve.

Amíg a supreme csirkére és a naked burgerre várunk, meg is telik pezsgéssel a hely, nagyobb asztaltársaságok, duettek, kutyások és osztálytalálkozósnak tűnő csapat tölti meg élettel a Nanát, de a pincérek bírják a felpörgött üzemmódot.

A marokkói quinoa salátát biztos ami biztos alapon rendeltük a két fő fogás mellé, mindig kell valami középre is az asztalra, amire bárki rájárhat. A narancsot, mentát, hagymát és olivát ígérő saláta némileg lendületesebb fűszerezéssel is mehetne, ha már az intenzív ízeiről ismert Marokkó a hívószó, de üde, friss, sokféle zöld levélből (endívia, tölgyfa, lolo) összerakott, paradicsommal kiegészített, szemre is vonzó tálból szemezgetjük a falatokat.

A naked burger esetében ugyan simán el lettünk volna a buci nélküli hússal, hiszen az étlapon még frissként említett salátalevél a meleg hústól nem tud másmilyen lenni, mint kissé ázott és fonnyadt, hiába volt akárcsak 1 perccel korábban valóban friss. A hús némileg túlsült, és ekképp szárazkásra sikerült az eredmény. A cheddar viszont jó választás a fogáshoz. Ennél jobban járt a csirkemell, jól sült, jó állagú. A kukoricakrém, a grillezett cukkini és a pok choi pedig arányosan, jól egészítik ki a csirkét, átgondolt, harmonikus fogás.

Ahogy a köszöntőfalat első benyomása, úgy a desszert utoljára hagyott élménye is maradandó, ezért be kellett neveznünk a madártejre, mert a citromos túrótortáról sejtettük, hogy hozza az elvárt kellemes fanyarságot. Hozta is. A madártej viszont némileg fájó hiányt hagyott bennünk: a sima édes tejben sehol egy kis vanília és kevés a tojássárgája is.

Király utca 2. H-Cs, V 11:00-23:00; P-Szo 11:00-02:00.

Értékelésünk: 4/5 

Számla:

Cucumber detox (1l, uborkás-lime-os víz): 890 Ft

Sauvignon spritz: 990 Ft

Gulyásleves: 1190 Ft

Konfitált kacsafalatok: 1290 Ft

Marokkói quinoa saláta: 1490 Ft

Naked burger: 2490 Ft

Supreme csirkemell: 2890 Ft

Citromos túrótortácska: 1190 Ft

Madártej tojáshabbal: 990 Ft

Cappuccino: 490 Ft

Espresso: 390 Ft

Összesen: 14290 Ft

lokál
Made in Pécs-díj 2022 – Az év terméke kategória jelöltjei
 
lokál
Újra Cégek Éjszakája – most a Viapan is beugrik 
 
ételital
Külvárosi gasztró: Mackó Söröző