Teszteltük: Reggeli
Teszteltük: Reggeli
szerk / 2017-06-06 ételital
Nem értjük, miért nem működött eddig Pécsett a reggeli intézménye. Korábban még a néhai Addóban lehetett reggel étkezni, aztán azóta alig valahol. Főleg nem jót és jó áron.

Aztán bejöttek az újhullámos kávézók, van mindenütt croissant és süti, esetleg egy-egy szendvics, de ebben nagyjából kimerült a reggeliztetés fogalma. Eddig.

A méltán népszerű Nappali csapata új vállalkozásba kezdett, amihez olyan messzire azért nem mentek, egész pontosan a szomszédban nyitottak új helyet Reggeli néven. Ahogy mondani szokás, a név kötelez, azaz itt elsősorban reggelizni lehet. Ott voltunk már a nyitás utáni első órában, majd még többször visszatértünk. Mert nem csak a koncepciót találták ki jól, de amit kóstoltunk, az nagyon is bejött.

A hely alapvetően jó világos, ami az ébredős reggelikhez pont jól jön, elég tágas, van hely, nem kell a szomszéd könyökével összehangolni a mozdulatodat. Már az első reggelen látszott, hogy a Nappali évek alatt kialakult rajongótábora nagy számban kóstolja meg a Reggelit is. Hogy visszatérjenek, ahhoz persze teljesíteni kell a pult másik oldalán. Ahol a rendelés és fizetés zajlik, de a megkívánt ételt-italt kihozzák utánunk. És akkor mit is lehet itt reggelizni? Van palacsinta, de lehet pancake is, kihagyhatatlan a jó, frissen sütött croissant, lehet zabkásázni, vannak könnyedebb, gyümölcsösebb, egészségesebb és édesebb fogások. No és van sajttal-sonkával töltött bundáskenyér is. Édesszájúaknak francia bundáskenyér, ami ugye édes. Az egészséges gyümölcs- és zöldséglevek, turmixok terén is jól teljesítenek, a Ciklon földes-céklás ízeivel nekünk nagyon bejött.

És ne hagyjuk ki a kávét. A személyzetet jól válogatták, saját erőből és néhány garantált felmenőkkel (azaz előző munkahelyekkel) rendelkező új arc dolgozik itt, nagyjából zökkenőmentes is minden, a kávé meg remek.

Törzshely-jelölt, szurkolunk, visszajárunk.

Király utca 23-25. H-P 7:30-19:00; Szo-V 8:00-19:00.

Értékelésünk: 4,5/5 

Számla:

Sajttal-sonkával töltött bundáskenyér + paradicsom salsa: 900 Ft

Francia bundáskenyér + gyümölcs szósz: 700 Ft

Meleg zabkása: 500 Ft

Ciklon: 650 Ft/3dl

Almalé: 150 Ft/1 dl

Eszpresszó: 350 Ft

Cortado: 400 Ft

Összesen: 3800 Ft

súgó
Párbeszéd, sötétben
 
súgó
Fantasztikus francia romantika Hamar Zsolttal
 
lokál
101% Pécs