Teszteltük: Kisülés Kávéműhely
Teszteltük: Kisülés Kávéműhely
szerk / 2016-02-16 ételital
Ismét csak büszkén bólogatunk kissé tejhabos szájjal arra a tényre, hogy újra egy olyan kávézót ajánlunk, ahol nem nagyon lehet csalódni a kávé minőségében.

A város egyébként kávéfronton annyit erősödött az elmúlt egy évben, hogy elindult a Pécs Coffee Tour is: az ötállomásos kávétúra pontjai a Next Step, a Pécsi Kávé, a Block Coffee Room, a Filter és a Kisülés, öt pecsét után pedig a hatodik kávé ingyen jár a túrázónak. A Kisülés pedig nem véletlenül került be a legjobb új kávézók közé. Már a villamosban kialakított, kissé nomád helyet is szerettük, innen költözött október elején a Ferencesek utcájába a kávéműhely. Az aprócska belső tér a nyers téglafallal, földszínekkel nem lett túlbonyolítva, alapvetően barátságos, de semmi extra, nyilván itt is fekete táblára írták ki a kínálatot. A kis üzlethelyiség hátránya, hogy a mosdóba alig lehet beférni, táskával esélytelen. A Kisülésben a kávét La Marzoccóval, egy klasszikus olasz géppel készítik, emellett itt is megtalálhatók az alternatív technológiával készült kávék (aeropress filter – 590 Ft, V60 Hario filter – 590 Ft). A szezonalitásra is figyelnek: corretto alla Mecseki néven Mecseki Itókás kávé is kapható 700 forintért a hidegben. A sütikínálat is rendben van: megbízható minőségű Szamos termékeket találhatunk a pultban, emellett a csokis és a sima croissant is kifejezetten finom. A kiszolgálás nagyon kedves, láthatóan sokan járnak be egy kávé mellett beszélgetni a fiatal baristalánnyal. A rendeléskor érzünk csak némi zavart a rendszerben: a koffeinmentes presszó helyett egy tejjel felhúzott koffeinmentes ristretto érkezik mokkás pohárban, szívecskével a tetején, és bár érezzük a törődést, csak nem ezt kértük.

A Kisülés jó úton jár, viszont kicsit több figyelmességet kell fordítaniuk a részletekre ahhoz, hogy igazán maradandót alkothassanak.

Számla:

Csokis croissant: 390 Ft

Presszókávé: 390 Ft

Koffeinmentes ristretto tejjel: 450 Ft

Összesen: 1230 Ft

Ferencesek utcája 5. H-P 8:00–19:00; Szo 9:00–19:00; V 10:00–19:00

Értékelésünk: 4/5 

ételital
Pécsi strandok vs. strandkaják
 
súgó
Ördögkatlan Fesztivál
 
ételital
Teszteltük: Kisülés Kávéműhely