Teszteltük: Blöff Bisztró
Teszteltük: Blöff Bisztró
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-02-24 ételital
Hírét vettük a Blöff átalakulásának. A konyhát Miseta Zoltán viszi tovább. Vajon miként hat ez a kínálatra? – tűnődtünk el a Jókai térre tartva. A hely maga semmit nem változott, így egyértelmű volt, hogy a tányérokon kell majd keresnünk a választ. 

A hamburgerről – több, eredetileg más profilú étteremmel egyetemben – ők sem mondanak le, fogy is körülöttünk. Az eredeti étlapok is ott vannak a tálalószekrényen, az asztalokon pedig kis lapokon a heti séfajánlat. Így mi azt az utat választjuk, hogy mindkét helyről, az étlapról és a séf ajánlatából is összeállítunk egy-egy menüsort. A heti ajánlatban négy fogás szerepel, egy leves és egy desszert, valamint két választható főétel. A kecskegida és a töltött dagadó közül az utóbbira szavaztunk, kíváncsian várva, hogy miként kerül a tányérra egy háziasabb, a családi vasárnapi ebédekről jól ismert fogás az éttermi kulisszák között.

Halak dolgában korábbi emlékeinket felidézve határozottan karakteres élmények ugranak be, ezért előételnek sült apróhalat, főételnek pedig fish and chips-et rendelünk.

Amíg az ételekre várunk, forró italainkat kortyoljuk, a fűszeres almát és a gyömbérteát, mindkettő jó irány, de lehetnének egy leheletnyivel fanyarabbak, vagy akár a hozzáadott cukor adagolását rá is bízhatnák a vendégekre.

A főételek érkeztekor, főként a tálalást látva, az az érzésünk támad, mintha két külön helyről érkeztek volna a fogásaink. A fish & chips a korábbról már ismert bisztrós tálalásban érkezett,  bár az adaghoz mérten elég aprócska tányérra zsúfolva a 3 nagy méretű halat, amik alól nem volt könnyű a sült krumplit kicsalogatni. Ehhez képest a töltött dagadó egy óriási fehér tányéron jóval elegánsabban tálalva került elénk. Az ízek felidézték a régebbi emlékeinket, de valami hiányérzetünk is volt. Aztán rájöttünk, hogy egy kicsit talán eluralkodott a fogásokon a rutin, és valahogy hiányzott belőlük a lelkesedés és az igazi odafigyelés. A leves alapvetően izgalmas volt, csak a benne lévő pucolatlan rákot nehéz volt elegánsan elfogyasztani. Az apróhalak hozták, amit szoktak, csak most állt alattuk az olaj, ami emlékeink szerint korábban nem így volt, ahogy a tengerparton sincs így. A fish and chips-nél a halon pedig szintén csak annyival volt vastagabb a sörtészta, amitől már nem lesz roppanós, és a dagadó is épp annyival készült túl, hogy elveszítse a szaftosságát, így az amúgy kellemesen házias, májas töltelék sem tudott igazán érvényesülni. De a desszertek valamit javítottak az arányon, a csokis pite például egészen kitett magáért. 

Jókai tér 5. H-V: 11:00-24:00.

Értékelésünk: 3/5

Számla

Paradicsomleves, grillezett garnéla: 1200 Ft

Töltött dagadó, francia rakott krumpli: 3900 Ft

Tiramisu szelet, kávés macaron: 1100 Ft

(A fenti három fogás egyben rendelve: 5000 Ft)

Fish and chips: 2600 Ft

Papalina (apróhal): 1100 Ft

Belga csokis pite: 800 Ft

Espresso: 380 Ft

Forró fűszeres alma: 590 Ft

Házi gyömbér tea: 570 Ft

Összesen: 11040 Ft

film
Fácángyilkosok
 
lokál
Pécs gyerekkora 
 
lokál
Portré: Varga Ádám