Változtak az idők, viszont örökre ott a panoráma, ami annyira különlegessé teszi. De amilyen szuper adottság ez, annyira nehéz a helyzet minden más szempontból. Hiszen 80 éves múltjában láttak ezek a falak mindent: háborút és békét, jólétet és szegénységet, polgárt és dolgozót, és megannyi víziót.
És jól láthatóan – két héttel a nyitás után jártunk ott – még keresi is a hangját, de leginkább a közönségét. Ottjártunkkor csak mi ketten voltunk az étteremben, amit az erős fények és a dübörgő kereskedelmi rádiós toplista nem tett hangulatosabbá. A szerviz viszont előzékeny és gyors volt. És a konyha is igyekszik, az étlap áttekinthetően rövid, és fontosnak tartják, hogy jó minőségű, helyi, továbbmenve: saját farmról származó alapanyagokból készült ételek kerüljenek terítékre.
Nyitányként a szóban és az étlapon is sokszor hangoztatott „házi” jelzővel ellátott kenyeret kapunk, barnasörös vajjal. Értjük, hogy nehéz a kiszámíthatatlan vendég számára mindig friss kenyérrel készülni, de akkor a technológián, vagy a recepten kell változtatni. Tömör volt és szárazkás. A gulyásnak sűrű, jó leve volt, a húsok is pont kellően puhák, a csipetke ruganyos. A répa viszont mind ebben, mind pedig a húslevesben tálaláskor túlfőzött és íztelen, hiszen mindenét odaadta már a lének. A főfogások közül a lecsóval körített császár kifejezetten izgalmas és szép tányér volt, passzolt a lecsókrém, az apró grillezett paradicsomok és kápiafalatok a szaftosra készült húsok mellé – mivel a császár egy szelet tarjával is kiegészült. A grillezett kecskesajt padlizsános bulgurral, sajnos csak nevében volt érdekes.
Málics Ottó utca 1. H-Szo 11:00-22:00; V 11:00-16:00.
Értékelésünk: 3,5/5
Számla
Charolais marha gulyásleves csipetkével, házi kenyérrel: 1400 Ft
Tyúkhúsleves májgaluskával: 1000 Ft
Grillezett kecskesajt padlizsános bulgurral és szárított paradicsommal: 2700 Ft
Sertés császárhús rozmaringos lecsóval, házi kenyérrel: 2600 Ft
Karamellás pohárkrém: 1000 Ft
Összesen: 8700 Ft