Teszteltük: Eozin Corso
Teszteltük: Eozin Corso
Müllner & Kálmán Content Lab / 2017-11-21 ételital
A színházi miliőt megidéző étteremben plakátok a plafonon, színlapok stílusában dekorált nagy kirakat a Király utca felől. A beltérben pedig a hatalmas üvegfelülettel látványkonyhává tett műhely, mellette bordó függöny.

A két szakma több ponton rokon, hiszen a konyhában is minden este egy újabb fellépés a szakácsoknak. Kíváncsiak voltunk tehát, hogy aznap este milyen lesz az előadás, milyen fogások készülnek az átlátható konyhán.

A kiszolgálás barátságos, kötetlenül kedves. Az esti órán szép lassan szinte meg is telik a hely, ami kellemes alapzajt biztosít a vacsorához, amiben a személyzet magabiztosan végzi a dolgát, gördülékenyen jönnek-mennek a rendelések.

Kacsarillette-el és citromos csirkeragulevessel kezdtünk, előbbiben a jó ízű, grízes zsír dominál, ami kicsivel több húst bizony elbírt volna. A levest viszont mintha felügyelet nélkül hagyták volna túlfőni, és talán vízből is több került a fazékba, így a zöldségek túl puhák, a lé pedig gyengécske lett. A bevezetők után egy könnyebb és egy komolyabb tétel után néztünk. A pácolt karajból vékonyra, de mégis haraphatóra klopfolt Pécsi szelet tekintélyes méretű, panírja arányos és jó, a krumplisaláta is hozza a klasszikus vonalat. Méretének köszönhetően akár a másnapi ebéd is garantált belőle, vagy normál étkű vendégeknek kétemberes választás. A tökéletesre grillezett tintahal a fokhagymás olívával és a mellé adott ropogós salátával tökéletes egységet hozott, a négy nagyobb szelet pirítós nem is hiányzott mellőle, de azt is tudjuk, hogy a magyar tányérokra a szénhidrát szinte kötelező elemként jár. A vacsorát vanília fagylalttal szervírozott omlós tésztájú almáspitével zártuk, melyben a töltelék kellően fanyar volt, amit jól balanszírozott a mellé tálalt fagyi.

Király utca 14. H-Sze 10:00-2:00; Cs-Szo 10:00-3:00; V.: 10:00-24:00.

Értékelésünk: 4/5 

Számla:

Kacsarilette savanyúval, pirítóssal: 1250 Ft

Citromos csirkeraguleves: 800 Ft

Pécsiszelet burgonyasalátával: 2100 Ft

Grillezett tintahal fokhagymás olívaolajjal, friss salátával, pirítóssal: 2550 Ft

Almáspite: 850 Ft

Espresso: 350 Ft

Házi szörp 0,5 l: 300 Ft

Limonádé 0,5 l: 620 Ft

Összesen: 8820 Ft

ételital
Teszteltük: Blöff Café
 
zene
Lilly Palmer
 
súgó
Jarmeczky–65