Teszteltük: Café Frei
Teszteltük: Café Frei
szerk / 2015-03-16 ételital
A Café Frei országos terjeszkedését látva csak idő kérdése volt, hogy mikor érkezik Pécsre a franchise.

Nem kellett sokat várnunk. Tavaly decemberben a Király utcában megnyílt a Frei Tamás tévés személyiség nevével fémjelzett kávézó.

A láncolathoz méltóan a kávéházak mindegyike ugyanolyan stílust képvisel országszerte: kellemes, intenzív színei vannak. A hely szűkössége miatt kissé ormótlannak hat a japán teaházakra hajazó pult, amely az első tér nagy részét elfoglalja. A kávézóban kb. 25-30 férőhelyet számoltunk meg.

A Café Frei-ben a New Yorkban kedvelt kiabálós rendszer működik: a pultnál leadjuk a rendelést az asztalokra kihelyezett magazinszerű itallapokról választva, majd ha az elkészült, a pultos kiabálja rendelésünk számát, ekkor mehetünk érte ismét a pulthoz. A kis rendelési fecnin található számot egy banki hívóhoz hasonló kivetítőn is jelzik, bár egy lehetetlen, nem túl látható helyen, némán váltogatja a számokat.

Az itallap nagyon bő, időbe is telik mire kiválasztjuk a három tesztalanyt. Tokiói csokis-málnás kávét (430 Ft), Espresso Italianot (330 Ft) és Nicaraguai Dohánykávét kérünk (530 Ft).
A presszó kissé égett ízű, cremája vékonyka, talán gép beállítási hiba lehet, de egy kis cukorral teljesen iható. Az ízesített kávék hozzák az ajánlóban ígért ízeket, nem csalódunk benne: málnát és dohányt ígértek, megvan minden. Ezek a kávékülönlegességek viszik a prímet a helyen, a vendégek többség általában ezeket a kéri. Úgy tűnik, hogy a Frei ebben igazán erős. Ha presszózni nem is, de egy-egy specialitásra érdemes lehet visszatérni.

A sós sütikre is rápróbáltunk, sajnos nem túl nagy sikerrel. Zavaróan erőteljes ízűek, el is nyomják a kávé ízét, ezen felül még kissé öregecskék is voltak. Nem éppen a pult legfrissebb darabjai.

Király utca 7. H-Cs 07:00-20:00, P 07:00-22:00, Szo 09:00-22:00, V 10:00-18:00

Értékelésünk: 3,5/5

zene
Clowns (Aus)
 
zene
AWS
 
zene
Ethnofil