Teszteltük: 19 Bar & Shop
Teszteltük: 19 Bar & Shop
szerk / 2017-02-15 ételital
Elindultunk bártesztelni. Olyan régi vagy új helyekre vadászni, ahol a bárpult mellett jó italokat szürcsölhetünk. Ha a rovat friss, a téma se legyen régi: január végén nyílt meg a 19 Bar & Shop, a nyitva tartás harmadik estéjén ültünk be.

Mindenekelőtt azt gondoljuk: merész vállalkozás Pécsett egy prémium alkoholokra épülő bárt nyitni. Eleve drága, aztán meg kevesen ismerik a ritkaságokat, no és aki megteheti és szereti, vajon hányszor ül be egy héten?

Lelőjjük a poént: ennek ellenére minket meggyőztek. A betérőt minimál elegancia fogadja, minden szép, minden új, bár a székek nem igazán kényelmesek.

Ennyi a kritika. Innen kezdve nincs rossz szavunk, merthogy a pult másik oldaláról kedves és értő segítség érkezett. A fő erősség a viszki-vonal, legyen az whisky vagy whiskey – ezt a témát nem annyira kedveljük, így kollégám a rumokat, jómagam a gineket térképeztem fel.

Nem hiszem, hogy van még egy hely száz kilométeres körzetben, ahol ennyi a gin, és ezekhez ennyi a tonic. Minden ginnek akad párja, teret adnak a játéknak. Az Old Tomot jól kísérte a Spanton London tonikja, de a legizgalmasabb – bár elsőre túl édes-virágos – a Jinzu cseresznyevirágos-szakés ginje volt, a Thomas Henry cseresznyevirágos tonikkal.

A rumok is rendben voltak, a Ron Zacapa Centenario persze vitt mindent, mellette a Rum Nation egyszerű alkoholszörnynek bizonyult, bár önmagában van izgalma, kétségtelen.

Vannak még sörök több országból, borok a Malatinszky, Fölföldi és Hétszőlő birtokokról, kekszek, teák, csokik, szörpök és ezek a shop részlegen (értsd: polc) meg is vásárolhatók, értelemszerűen kedvezményesebb áron, mintha helyben fogyasztanánk.

Király u. 19. K-Cs 13:00-22:00; P-Szo: 13:00-24:00.

Értékelésünk: 4,5/5

Számla: 

Jinzu Gin 0,02: 800 Ft

Thomas Henry Cherry Blossom Tonic: 700 Ft

Tanqueray Old Tom Gin 0,02: 750 Ft

Peter Spanton No.1 London Tonic: 900 Ft

Ron Zacapa Centenario XO Rum 0,02: 1500 Ft

Rum Nation Caroni 16 Rum 0,02: 1000 Ft

Összesen: 5650 Ft

 

súgó
5 éves a Kodály Központ
 
lokál
Példaképp 1. – A gazdaságban is vannak példaképek
 
súgó
8 év után visszatér a Carmen