Teszteltük: Ybl Café & Bár
Teszteltük: Ybl Café & Bár
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-02-20 ételital
Uránvárosban már nagy szükség volt egy olyan helyre, ahová akár a város más részéből is érdemes lehet átruccani.

Amikor hírét vettük, hogy megnyílt az Ybl Café & Bár, úgy döntöttünk, mi is elhagyjuk a belvárosi komfortzónát és körülnézünk a nyugati városrészben, és persze ha már ott voltunk, megnéztük és meg is kóstoltuk a kínálatot. 

Klasszikus afterwork időszakban parkoltunk le az Ybl előtt, és a világ számtalan pontjáról oly ismerős kulisszák közé érkeztünk. Lakótelepi házak aljában nyitva tartó presszók, sörözők mindenütt vannak a világon Zágrábtól Varsóig, amik betöltik a tömbházakban élők közösségi igényeinek egy részét.

Modernre hangolt, kicsit eklektikus, mégis egységes belső tér, kőborítást megidéző tapéta, rengeteg zöld a pulton, magas asztalok, mellettük bárszékek. A pult polcain és az itallapon végignézve a kínálat széles és egyben kommersz is: néha nem sok különbséggel, de ugyanazt el tudják készíteni több tucatszor, gondolunk itt a rengeteg ízben kapható limonádéra, vagy a Panyolai-termékek kimeríthetetlen koktél-kombinációira. Nehezen látjuk a pillanatot, amikor valaki Szamosmenti randevút vagy Séta a Túrnál-t rendel, de hát az italmarketing sokfrontos küzdelem, néhány sután bájos megoldás is belefér.

Ám a szerviz tökéletesen kompenzálja a jól ismert és megszokott kínálatot. Pincérnőnk üde és kedves, igyekszik segíteni a válogatásban, egyértelműen jelzi, ha valamit mégse javasol, és rugalmasan kezeli a receptúrát, ha éppen savanyúbban, keserűbben szeretnénk az adott koktélt vagy limonádét. Egy kicsit levesz abból, vagy hozzátesz amabból, ahogy tette ezt a limonádéval is, amit kérésünkre csak egy leheletnyi cukorsziruppal és bőven megtolva citrusokkal készített el, az Appletini koktélt pedig short-ból long drinkké változtatta a kedvünkért. 

Ne számítson újhullámos bartenderre senki, az Ybl-nek nem az a dolga a város életében, hogy forradalmárként vagy meg nem értett zseniként szállítsa a híreket a világ koktél-élvonalából. Az Ybl klasszikusan az a sarki hely, ahová egy baráti kávéra vagy egy munka utáni meccsnézésre beugorhatunk, hiszen ebédelni vagy vacsorázni itt nem tudunk. Mogyorót ropogtatva kikapcsolódni tökéletes ár–érték-aránnyal viszont igen.

Építők útja 2. H-Szo: 10:00-23:00; V 10:00-22:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

TatraTea (Original), 2cl: 440 Ft

Cappuccino: 390 Ft

Limonádé: 550 Ft

Appletini koktél: 950 Ft

Összesen: 2330 Ft

lokál
Neked van már coachod?
 
ételital
Külvárosi gasztró: Garden Café
 
ételital
Pécsi Platni – Ízek és fények