Teszteltük: Snack!
Teszteltük: Snack!
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-05-15 ételital
Könnyű olaszt jól hozni nem is olyan könnyű.

A Széchenyi téren az Oaks helyén nemrégiben nyílt meg a Snack!, ami egy klasszikus borbár, de a nevében egyértelműen jelzi gasztronómiai szándékait is. Könnyű falatok, leginkább borok mellé, amik magyarok, minőségiek, és ezt a Pannon Borbolt szavatolja.

A hely legnagyobb erőssége a lokációja, amihez minőségi kínálat dukál. Hiszen az elhelyezkedés önmagában még nem tuti befutó, bár a Széchenyi tér árnyas fái azért óriási vonzerőt jelentenek egy forró napon. Az előzetesen feltérképezett kínálat ismeretében klasszikus snackidőben, tehát pár órával ebéd után, de még hat óra előtt, igazi uzsonnára tértünk be a Snack!-be. A húsvéti, szinte nyári hosszú hétvégén épp akad hely a teraszon, nem szorulunk be a minimál dizájnú belső térbe, ahol kifejezetten izgalmas esztétikai elem a borosüvegtalpakból összeálló fal. De sokkal inkább passzol ez a belső tér egy őszi meghitt borozáshoz, mint a harsogó tavaszi uzsonnához.

A kínálatot gyorsan végigfutottuk és rendeltünk mindenből egy kóstolót. A mini spicy melegszendvics valóban csak két falat, ám van az az élethelyzet, amikor épp egy olyan fél zsemlére vágyunk, aminek a tetejére nyúlósra olvadt a sajt, ami nem lett ugyan mindenütt ropogós, de ezt az érzést a majdnem roppanósra sült kolbászdarabák és a belőlük kisült zsír tesz élvezetessé. A Rustica wrap is hozta a tőle elvárható jó eredményt. A búzalisztből készült tortilla roppant, belül pedig szaftos volt. Jó minőségű sonka, fanyar rukkola és friss paradicsom, amik a legjobb hőfokon találkoztak a tejszínes mascarponéval. Desszerttel hiába próbálkoztunk, hiszen ahogy annak idején az Oaks-ban, most is épp elfogyott. Így egy prémium antipasti tállal vigasztalódtunk, amire került valódi olasz sonka, sajt, olívabogyó, és mindezek ár-érték arányuknak tökéletesen megfelelő minőségben. Végül a mindent levezető eszpresszó is rendben volt.

Széchenyi tér 17. K-Cs 11:30-23:00; P-Szo 11:30-01:00; V 11:30-23:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Antipasti premium: 2990 Ft

Spicy mini: 320 Ft

Wrap rustica: 990 Ft

Alkoholmentes sör: 590 Ft

Limonádé 0,5l: 790 Ft

Espresso: 390 Ft

Összesen: 6070 Ft

lokál
Eximó Jégrém: Holnap is nap van
 
zene
Pécs City Karnevál
 
súgó
Randevú Rómában