Teszteltük: Pont, pont, vesszőcske
Teszteltük: Pont, pont, vesszőcske
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-11-18 ételital
Többgenerációs élmények tárháza.

A Pagonyok országszerte új színt hoztak nemcsak a gyerekeknek szóló könyvesboltok, hanem a vendéglátás palettáján is. Egyre több Pagony üzletben nyílnak apróbb büfék és komolyabb kávézók: a könyvesboltokon belül, illetve velük egy térben, de mégis valamelyest külön részben.

A pár hete nyílt Pont, pont vesszőcskében a funkcionális terekre figyelünk fel először. A galérián lezárható, védett gyereksarok kényelmes babzsák-fotelekkel, puha szőnyeggel, alatta pedig ízléses, sokpárnás kávézó. Tökéletes mentsvár egy városi babás séta esetére, amikor is a felnőtt játékokról sem szeretnénk lemondani, például egy jó espressóról. Ma már egy új hely megnyitásánál, pláne, amelyik a családosok figyelmére fókuszál, nem lehet megkerülni a környezettudatosságot. És ahogy arról már a szeptemberi zöld számunkban is írtunk, erre egyre több hely figyel és ügyel Pécsett is. A Pont, pont is gondosan válogatja meg alapanyagait, termékeit: környékbeli gyümölcslevekkel, és bio rágcsálnivalókkal igyekszik már a tipegőket is a tiszta ízek felé terelni.

A quinoa salátában tökmag, répa, uborka, csicsóka keveredik, üde és friss fogás, míg a stifolderes bagelben jégsaláta, kaliforniai paprika és kígyóuborka rétegződik a nem paprikás szalámival. Ahogy azt már számos bagel-t kínáló helyen tapasztaltuk, valahogy félrement annak az értelmezése, hogy mit is kell egyáltalán megpirítani egy bagelen. Most eláruljuk: jobb külön megpirítani a bagel két darabját, semmint egy kontaktgrillel zsömleként összenyomni, mert így pont a bagel-ségét veszíti el a szendvics.

Házias mákos és barackos hókiflivel folytatjuk a kínálat tanulmányozását, méretük nagyobb ugyan, mint a megszokott, a tésztájuk omlós, ám a tölteléken még egy picit lehet finomítani. Édesre pedig mindig kell még egy falat sós, így kilépő gyanánt egy ropogós pereccel zárunk.

Mindeközben az espresso, a dupla presszóból készült tejeskávé és a cappuccino simán viszik a kitűzött magasságot, míg a frissen préselt narancslé és az alma-feketeribizli 100%-os gyümölcslé kellően felüdítenek.

Széchenyi tér 2. H-P 9:30-18:00; Szo 9:30-13:00

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Quinoa saláta: 890 Ft

Hókifli (2db): 500 Ft

Espresso: 390 Ft

Tejeskávé: 520 Ft

Frissen facsart narancslé (2dl): 500 Ft

Stifolderes bagel: 520 Ft

Sajtos perec: 250 Ft

Cappuccino kókusztejjel: 580 Ft

100% gyümölcslé (2dl): 300 Ft

Összesen: 4450 Ft

 

súgó
Bronzkori játékélmény a Pécsi Napok alatt
 
lokál
Fiatal pécsi mesterek 1. – Knyihár Bálint, asztalos
 
film
Mozinet Filmnapok