Teszteltük: Pécsi Szalon Beer Bar & Lounge
Teszteltük: Pécsi Szalon Beer Bar & Lounge
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-08-24 ételital
Ennél helyibb talán nem is lehetne.

Remek elhelyezkedésű, mégis nemrégiben ismét gazdát cserélő üzlethelyiség a Széchenyi tér 16. szám alatti. A profilváltás is elég indok lett volna, hogy megnézzük, mi történik a város legfrekventáltabb terén, de kíváncsiságunk csak fokozódott, mert a terv ezúttal az, hogy az új hely helyibb legyen a helyinél is, ugyanis Pécsi Szalon Beer Bar & Lounge néven nyitott újra.

A város lassú újraindulása természetesen a Széchenyi téren érzékelhető leginkább, és bár a nyár nyüzsgésébe a korábbi évekhez képest kevesebb külföldi turista vegyül, de a tér és az itt található helyek és teraszok most is népszerűek. A külföldi nyaralás helyett itthon maradó családok, és persze a pécsiek: nagyszülőkkel újra találkozó kisiskolások, a fura vakációjukat töltő srácok, lányok és persze a kutyások. Mindig örömmel nyugtázzuk, hogy mennyire kutyabarát a város vendéglátása. Egy forró nyári nap végén közülük kerülnek ki a Pécsi Szalon sörbár vendégei is. 

Megérkezésünkkor az utolsó asztalt csípjük el a teraszon, a beltér most még üresen áll, hisz még mindenki szívesebben választja a szabad levegőt, mint a zárt tereket, így szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy találtunk még helyet. A nyári estéhez, és persze a hely nevéhez is méltóan az italkínálatból – melyben a pécsi sörök legteljesebb szortimentje megtalálható – a különlegesnek mondható sörkoktélok közül választottunk kettőt. Az epreset – a felszolgálónk ajánlására –, és bár tartottunk tőle, hogy túl csajos lesz és édes, de kellemesen csalódtunk, üdítő volt és könnyű. A búzasör koktélból kérésünkre a gin és a citrom mellől a cukorszirup kimaradt, és milyen jól tettük, hogy kértük, mert így mindkét italunk frissítő fanyarsága jól passzolt a forró nap utáni estéhez. A sörkoktélok mellé az ételek közül a húsgolyót választottunk ajvárral és sült krumplival, valamint a nünbergi fehér kolbászkákat bajor stanglival. És bár nem számítottunk gourmet vacsorára, a nagyüzemekből kikerült alapminőségű, alap hozzávalók helyett egy fokkal izgalmasabb dolgokat is megérdemelne az étel, már csak a lokáció miatt is. De gyors és hatékony éhségcsökkentésre, és az alkohol „felszívására”  mindkettő megteszi, de akár késői ebédnek vagy az esti teraszozás mellé sörkorcsolyának is elmegy. 

Széchenyi tér 16. H-V 12:00-22:00

Értékelésünk: 5 / 3,5

Számla

Búzasör koktél: 790 Ft

Epres sörös koktél: 690 Ft

Cappuccino: 490 Ft

Limonádé: 500 Ft

Húsgolyó: 1690 Ft

Nürnbergi kolbászkák: 1690 Ft

Összesen: 5850 Ft

lokál
Eximó Jégrém: Zárás
 
súgó
Villányi Rozé Fesztivál
 
ételital
A csarnok új arca