Teszteltük: Medina’s
Teszteltük: Medina’s
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-06-15 ételital
A nyitás minden izgalmával, lelkesedésével és döccenésével tárult elénk a stratégiai pozícióban, azaz a Király utca 1. szám alatt megnyitott Medina’s. 

Feltételezzük, hogy részben a tervezhetetlenül elszálló alapanyagárak miatt, de már egy hét után is leragasztott és tollal átírt árakat böngészünk az amúgy ízléses étlapon. Ám az egészséges, friss zöldségért, gyümölcsért és a belőlük készült ígéretes fogásokért ezen azért könnyedén felülemelkedünk: jöjjenek a smoothie-k, frissen facsart, energiát adó levek, az előttünk készülő bulgur, és a vaslapon pirított húsok!

Mivel a helyen egy hosszú pultnál egymás mellett tudnak leülni a vendégek, kevésbé beülős-csevegős az elrendezés, ezért egy gyorsabb ebédet feltételeztünk. Helytelenül. Nem bánjuk, ha valami majd’ 40 percig készül, vannak azok a típusú helyek, de a Medina’s egyáltalán nem a ráérős, lazán elnyújtott étkezésekre szakosodott kínálattal várja vendégeit, hiszen egy gyümölcslé vagy egy shish taouk (csirkenyárs), vagy egy wrap esetében joggal gondolhatnánk, hogy csak beugrunk érte. Tekintsünk most el az időtényezőtől – ebbe talán még bele is lehet jönni, ha egyetlen ember helyett, mondjuk kettő áll majd a pultban, mehet ez még gördülékenyebben is. Poharainkba nézve azonban a friss gyümölcsök és a gondosan megválogatott alapanyagok ellenére kevésbé az ízekkel, inkább a technológiával és az állaggal adódik kis harcunk: a céklás smoothie annyira sűrű lett, hogy megállt benne a kanál, hiányzott belőle az „oldószer”. A rostlapon sült csirkenyárs és a mellé adott saláta és bulgur, valamint a marhahátszínes wrap lilakáposzta-répasalátája jól elkészített, harmonikus ízű fogások, amiken idővel a megfelelő tempó is segíthet.

Király u. 1. H-Cs 10:00-21:00; P-Sz 10:00-23:00; V 10:00-21:00.

Értékelésünk: 4/5 

SZÁMLA

Sish taouk: 2590 Ft
Wrap, érlelt marhahátszínes: 2490 Ft
Green Dream gyümölcslé: 1590 Ft

Immune Boost smoothie: 1290 Ft
Cappuccino: 790 Ft

Összesen: 8750 Ft


lokál
Portré: De Blasio Domenico
 
zene
RATM tribute by Subscribe
 
ételital
Teszteltük: Flora Club