Teszteltük: Le Gourmet
Teszteltük: Le Gourmet
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-09-27 ételital
Az egykoron impozáns belső tér ma is őriz valamit korabeli patinájából. A szándék a kínálatot látva világos: elsőrangú italkínálattal egy komoly bár működtetése.

És ehhez az alkoholos italarzenál tökéletesen adott, hiszen japán, kanadai, amerikai, ír és még magyar whiskey, rumok Kubából, Venezuelából és Jamaicából, sőt limitált kiadású palack a Virgin-szigetekről is, megannyi gin, konyak és vodka szerepel a kínálatban. Ehhez képest a koktélok között már valamivel szerényebb a felhozatal, a klasszikusok mellett kevés az újító, egyedi, kortárs kompozíció.

Borgia kávét, Planter’s Punch koktélt és vörösáfonyás limonádét kérünk, hogy kiderüljön, mit is tud a bárpult. A bárpult, ami látogatásunkkor egyetlen személyt jelentett, és ott tartózkodásunkkor egész végig nem tudunk szabadulni a gondolattól, hogy egy ilyen hosszúságú és ilyen komoly italkínálatú pult – pláne egy zsúfoltabb estén – elbírna látványban – és persze szaktudásban – 2-3 bártendert is. 

Ezen a nyárvégi délutánon azonban a nagyjából 4-5 asztalt sűrű elnézést kérések közepette próbálja tartani a pincérnő. Aki el-eltűnik percekre a hátsó konyhai előkészítőben, majd kísérletet tesz a pult feladatainak időben való ellátására is. Heroikus a küzdelem. Mi nem sietünk, megnyugtatjuk, csak halvány gondolati kísérletet teszünk arra, hogy mi lenne itt, ha mondjuk, 10 asztalnál ülnének. 

Mert tér és asztal van bőven a Le Gourmet-ban. Csak a hatalmas és pléddel gondosan betakargatott ülőgarnitúrából is vagy 4-5 szett – a szemlélődésből a megérkező italaink riasztanak föl: a Borgia kávé egy espressót, forró csokit és reszelt narancshéjat tartalmazó kompozíció, a tetejére kerülő tejszínhab és csokiöntet nem teszi izgalmasabbá – összességében az italok alapján várt színvonalat a kávé nem hozza. A Planter’s Punch hozzávalói barna rum, narancslé, ananászlé, grenadine és angostura, és koktélunk se több, se kevesebb ennél. Az ételek inkább a kávét, vagy a borokat kísérik, pár darab sütemény, sajt- és sonkatál alkotják a kínálatot. Meg is kóstoljuk a sajttálat, amelyhez plusz négyszázért és +10 perc elkészítési időért bagettet is kérhetünk. A zöld- és pirospestós sajtfalatok mellé egy ementáli jellegű is helyet kap a tányéron, valamint zöld- és fekete olívabogyók. Az egyetlen koktélparadicsom pedig négyfelé vágva igyekszik az amúgy is színes fogáson gazdagítani.

Király u. 5. H-Cs 10:00-22:00; P-Szo: 10:00-24:00; V: 10:00-20:00.

Értékelésünk: 3/5 

Számla:

Sajttál bagettel: 2200 Ft

Plunter’s Punch: 1390 Ft

Borgia kávé: 790 Ft

Vörösáfonyás limonádé (3dl): 490 Ft

Összesen: 4870 Ft

 

zene
A Dokitól a Nevkóig
 
film
Asteroid City
 
lokál
A legjobb pécsi játszóterek