Teszteltük: Kijárat
Teszteltük: Kijárat
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-10-13 ételital
Lelkes akarás, kevés gondolat.

A Váradi Antal utcában a Csinos Presszó, és a nyáron nyitva tartó Vasutas Borkert és Fröccsölde mellé nemrégiben megnyílt a Kijárat Bár is. A tavaly márciusban bezárt Tempus étterem helyén nyílt Kijárat nem tör éttermi babérokra, nagyobb súlyt is helyeznek az italkínálatra, mint a konyhára, de ahol inni lehet, ott gyakran meg is éhezik az ember. 

A Kijárat óriási hely, ahol a belső terek kialakításakor a költséghatékonyság és talán a környezettudatosság játszották a főszerepet. Mindezek jegyében nem a dizájné lett a főszerep, hiszen a bútorok tekintetében minden maradt a régiben. A Tempusból itt maradtak az asztalok, a székek, és a pult. A kerthelyiségben pedig a mára már klasszikusnak mondható romkocsma enteriőr született meg. Megérkezésünkkor tehát két út állt előttünk: a zárt teret választjuk vagy rögtön a kerthelyiségben keresünk egy asztalt magunknak. A balzsamos estének és a vírushelyzetnek is köszönhetően az utóbbi mellett döntöttünk. Nem volt nehéz dolgunk, mert a hétköznap kora estének köszönhetően egy darabig csak mi voltunk a vendégek. 

Az itallapon minden ott van, ami egy standard szórakozóhely illetve bár itallapjára felkerülhet: koktélok, borok, sörök, rövidek és long drinkek, a szokásos szénsavas üdítők és limonádék. 

Míg a szokatlanul meleg szeptemberi estének köszönhetően egy hűvös Vylyan Kakast kortyolgattuk türelmesen, szépen megnyúlt az idő. Ahhoz képest, hogy más ételrendelés aligha futott be, végül elég lassan érkeztek meg a csipős csirkeszárnyak és a marhás wrap. Az étlapon, ahogy a választásainkból is kikövetkeztethető, leginkább italokat kísérő fogások szerepelnek, a hamburgertől a rántott camambert-ig. Nagy meglepetésre ugyan nem számítottunk, így nem is csalódtunk, de sajnos meg sem lepődtünk. A csirkeszárnyak csirkeszárnyak voltak, és bár csípőset rendeltünk, inkább csak csípőskések voltak, a marhahúsos wrap-ban csíkokra gyúrt hamburger húst találtunk, és a cheddar szószos sültkrumpli is fagyasztottból készült, bár a jobbik fajtából. 

A Kijárat tehát egy hely a sok közül, ahová nem különleges italokért vagy ételekért, hanem a laza, fesztelen időtöltésért vagy a csocsóasztalért lesz érdemes betérni. 

Váradi Antal utca 9.

H-V 11:00-23:00 – az új kormányrendelet szerint

Értékelésünk: 5/3,5 

Számla

Marhás wrap: 1350 Ft

Csirkeszárnyak (9 db): 1900 Ft (menüben: + sültkrumpli, sör/limonádé)

Sültkrumpli: 750 Ft 

Vylyan Kakas: 450 Ft/dl

Szóda: 50 Ft/dl

Összesen: 4500 Ft

 

zene
A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I., A.Skillz
 
lokál
Portré: Korontos Zoltán
 
lokál
Uniós beruházásból újul meg Pécs szennyvíztisztító telepe