Teszteltük: Graphite Bar
Teszteltük: Graphite Bar
szerk / 2016-11-15 ételital
Nem mozdultunk messzire múlt hónap óta, az Ifjúság útjáról a Rókus sétányig kellett csak menni, hogy egy újabb nyitást teszteljünk.

Pár hete nyílt meg a Graphite Coffee & Bar, trendi külsővel, egy gyors bezárásra ítéltetett török büfé helyén.

Az egyetemvárosi helyek többsége, teljesen logikusan, az egyetemistákra épít. Azok közül is a szépen gyarapodó létszámú külföldiek vannak előnyben, látszik ez például itt is. A beltérre költöttek a tulajdonosok biztosan, hiszen elég dizájnos, letisztult, de szerencsére nem hűvös. Három nagyképernyő, sport és zenecsatornákkal – a hang szerencsére csak ez utóbbiból jön.

Az étlapot elsősorban pasta, azaz tészták, két-két saláta és leves színesíti. A papírdobozos tálalás bambuszkanállal lehet filozófia, ám egy ilyen típusú helyről nem ez ugrik be, egy büfének simán elnéznénk, de itt jobban esne egy rendes tányér fém evőeszközökkel. Amit viszont beletesznek, az korrekt, a levesek elég ízesek, a tészták tisztességes adagok. Az arrabiata kellően, de nem túlzóan csípős, a carbonara magyaros-olaszosan tejszínes, de ízletes.

A sörválaszték kiemelkedő, a kvázi nagyüzemiek közül Tuborg, Budweiser és Kronenbourg 1664 van csapon (350-690 Ft/korsó), plusz kisüzemiből is van, a mecseknádasdi Karl Nádasdi sörét (700 Ft/3 dl) csapolják, de nekik elég széles választékuk van itt üveges verzióban is. Borban sem csalódunk, szekszárdi folyóborok, korrekt minőség jó áron (200 Ft/dl), palackosban egy-egy pécsi, villányi és szekszárdi pincészet borait kérhetjük ki.

A hely gyenge pontja sajnos a kávé. Ami ugyan Illy, de nem az igazi, nincs krémessége, sűrűsége, legalábbis kétszeri ott jártunkkor nem jött össze a csaposnak. Kár érte, mert amúgy az ebéd és vacsora előtti-közti időszakokban pont kávézós-beszélgetős-találkozós hely lehetne, amihez viszont nálunk elengedhetetlen a jó kávé.

Összességében a közepesnél jobb osztályzattal várjuk azt, hogy a talán részben kezdeti hibák menet közben eltűnjenek, mert a belvároson túl is szükség lenne az ehhez hasonló helyekre.

(Rókus sétány 7. H-Szo 9:00–23:00.)

Értékelésünk 3/5

Számla: 

Olasz paradicsomleves: 690 Ft

Görög saláta: 690 Ft

Csípős arrabiata: 890 Ft

Penne carbonara: 890 Ft

Presszókávé: 290 Ft

Karl sör: 990 Ft

Összesen: 4440 Ft

 

súgó
Az emlékezés formái II.
 
zene
„Azt hisszük, elmondtunk mindent”
 
lokál
Négykezes vászonra, bőrre, papírra, falra és monitorra