Teszteltük: Café Paulus
Teszteltük: Café Paulus
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-11-24 ételital
Az egyetemek közelségében található Paulus igazi multifunkcionális hely. Éppúgy alkalmas egy gyors kávéra, mint egy napvégi koccintásra, de legtöbben ebédidőben érkeznek a menzára, ami aztán délután kettőtől valódi étteremmé változik. Egy hely, ahová tehát bármelyik napszakban és többféle céllal lehet betérni, elidőzni vagy csak beugrani. 

Az őszi szemeszter kellős közepének hétköznapi délutánján szinte az összes potenciális vendégtípust láthattuk megfordulni a Paulusban: egy-egy leves mellett esztétikai vitát folytató egyetemisták, edzés utáni gyors vacsorára szüleikkel betérő iskolások, pohár sörökkel kártyázó baráti társaság, kávéra beugró szóló vendégek, barátnői csevej tea mellett a teraszon. Jóleső zümmögéssel hömpölygött, majd fordult estébe a délután, aminek egyik oka volt, hogy a kezdeti lelkes és derűs kiszolgálás után felszolgálóink mintha némileg elfelejtettek volna bennünket, de legalább így jutott elég időnk a város- és vendégspottingra is. Kellemetlenséget inkább csak az okozott, hogy a nehézkesebbé lett szerviz miatt jócskán elhúzódott a korai vacsoránk. 

Ebédidőben klasszikus menza ételek kerülnek a csévigenkbe: többféle leves, főzelékek, frissen sültek, egytálételek, friss saláták és desszertek. Majd délután 2-kor bezár az önkiszolgáló rész, és az esti zárásig valódi étteremmé változik a Paulus, és ekkor már étlapról választhatunk késői ebédet, illetve vacsorát. Az étlapon négy területre koncentráló fogások állnak rendelkezésre: a hamburgerek, a pizzák és a tészták mellett egy hagyományosabb fogásokat felvonultató fejezetből szemezünk a ropogós csülökkel, a bbq oldalassal és a cigánypecsenyével. Ezek közül végül felszolgálónk ajánlatára a cigánypecsenye mellett döntöttünk, elé egy húslevest, a gyorsabb fogások közül egy házi hamburgert és lezárásként egy adag túrógombócot választottunk. 

Menüsorunkról általánosságban elmondhatjuk, hogy házias ízeket hozott. A húsleves bár nem volt túl erős, de ízei harmonikusak, a grízgaluska pedig az otthoni vasárnapi ebédek legjobbjait idézi, inkább csak a répakarikák gyengítették az összhatást, mivel ők már minden ízüket átadták a lének, így levesbetétként inkább csak látványelemként voltak jelen. A hamburgerpogácsa és a cigánypecsenye is omlós és szaftos maradt. Ami mindkét fogásnál túlzásnak tűnt, az a körteként kapott steakburgonya mennyisége. A desszertnek választott túrógombóc baráti osztozkodásra is kiválóan alkalmas: öt kisebb, édes túrókrémmel töltött klasszikus krumpligombóc ült az eperszósszal gazdagított cukros tejfölben, kellemes házias lezárást adva a vacsoránknak. 

Értékelésünk: 4/5

Ifjúság útja 4. H-P: 9:00-22:00; Szo: 11:00-22:00

SZÁMLA

Húsleves: 1250 Ft

Házi hamburger: 2990 Ft

Cigánypecsenye: 3890 Ft

Túrógombóc: 1890 Ft

Összesen: 10020 Ft

 

 

ételital
A legjobb borlapok
 
zene
Alvin és a Mókusok
 
ételital
A terített asztal öröme