Zsolnay Piknik
Zsolnay Piknik
Maljusin Mih / 2016-05-19 súgó
Most már szokásosnak mondható, hogy a Zsolnay-negyed családbarát programtumultussal hívogatja a lazulni vágyókat.

Május 20-a és 22-e között nem csak a piknikezéshez szükséges zöldfelület vár majd minket, hanem egy maréknyi program is, amiből annyi lesz, hogy csak a főbb vonalakat vázolhatjuk fel ebben a rövid cikkben.

Egész hétvégén könyvcsereberére lesz lehetőség, megismerhetjük a DNS kacifántos spirálszerkezetét, növényismereti minikurzuson vehetünk részt, elektronikai kütyüket bütykölhetünk, megismerhetünk ősi kézműves praktikákat, vagy akár a pogányi sportrepülés történetét is.

A tipegőket bábszínházba vihetjük, a nagyobbakkal például pólót nyomhatunk. Tágra nyílnak a Művészeti Kar műtermei, a Zsolnay kiállítások pedig kiskorú, képzett idegenvezetőkkel nézhetők végig. A zsibongásra kevésbé fogékonyak gerilla módszerekkel vethetik magukat a jógázás rejtelmeibe, mindezt lágy népzeneszó kíséretében.

A programdömping nem áll meg a Negyed határainál. A büszke uránvárosiak, a Budai városrészben lakók, de a virágzó Kertvárosban élők sem maradnak ki a jóból: fúvószene, batyuszínház, gyerekmuzsika és bábelőadás várja őket is helyben, ingyenesen.

Zsolnay Kulturális Negyed, ANK Agóra, Szilárd Leó park, Szondy sétány Május 20-22.

Részletes pénteki program: https://www.facebook.com/events/556135147887215/

Részletes szombati program: https://www.facebook.com/events/1017886021618789/

Részletes vasárnapi program: https://www.facebook.com/events/1731853407099110/

 

súgó
Plakátok/Posters
 
lokál
Római kori turisztikai úthálózat pécsi mérföldköve
 
súgó
TOP 25 kóstolófesztivál