Teszteltük: Bambino
Teszteltük: Bambino
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-07-18 ételital
Jó alapra jó feltét kerül, ráadásul gyorsan.

A Kórház tér Rákóczi úti oldalán álló egykori kis büfé feltűnő és új hirdetőtáblát, új dizájnt és új kínálatot kapott. A kis sarki házikóból mára egy takaros olasz street food hely lett, a Bambino. A pizzakedvelők biztosan tudják, hogy két ikonikus olasz pizzatrendet ismerünk: van a vékonytésztás, ropogós szélű nápolyi, és a Bambinóban is kapható római változat. Ez már vastagabb tésztás – de azért nem kell megijedni, mert főként a benne lévő levegőtől lesz vastagabb a tészta – jóval gazdagabban megrakott feltétekkel, mint a délibb testvére.

Ráadásul a street food kívánalmaknak is jobban megfelel ez a változat, ami nem is kerek, hanem négyzet alakú, és ellentétben a nápolyival, nem csak frissen fantasztikus, hanem később is.  

A Bambinóban az épület oldalában, illetve a beltérben lévő állópultnál akár helyben is rámehetünk a basic, regular vagy premium szeletekre, amelyek természetesen árban és feltétben is különböznek egymástól: 390, 590 és 790 forintért lehet egy szelet a miénk, attól függően, hogy mennyire szeretnénk túlbonyolítani a rávalókat. Mi a saját magunk általi házhozszállítást választottuk, és valóban, még otthon is jól működtek a kiválasztott szeletek.

Mindhárom lehetőségből válogattunk, hogy kiderítsük, a premium bivalymozzarellája vagy pármai sonkája mennyit dob az amúgy is ígéretes basic-eken, illetve, hogy a regular szalámija hogyan simul és pirul a tésztába. Választottunk rukkolával jól megrakott pestósat, mellé jól jött egy kis csípős, amin a hegyes erős karikák mellett a kolbászé és a sonkáé volt a főszerep. 

A basic paradicsomos éppen olyan jól működött, mint a gazdagabban megrakott társai, és amíg valóban jó minőségű alapanyagok kerülnek rájuk, nagyot hibázni nem tudunk a választásnál. Ha pedig az italválasztásban is autentikusak szeretnénk maradni, akkor jó szívvel ajánljuk az itthon is népszerű olasz üdítőt. Hiszen egy forró nyári napon egy jéghideg San Pellegrino citrom és narancs csak támogatni tudják az ízeket, és persze bennünket is. És ugyan ritkán teszünk vallomást: de a fémdobozosnál nincs jobb!

Rákóczi út 4. H-P 11:00-21:00.

Értékelésünk: 5/5

SZÁMLA

Basic: 390 Ft

Regular: 590 Ft

Premium: 790 Ft

Összesen: 1770 Ftzene
ZAJZAJZAJ podcast #30 // Hiúz
 
súgó
Villányi Hosszú HétVÉGRE!
 
zene
Dejan Terzic ’Melanoia’ Quartet