n
HU | EN
made in pécs
b c d j k
Organic Kitchen
promo / 2016.10.28.ételital
Augusztus közepén a Jókai tér 7. szám alatt nyílt meg a város egyik legfrissebb vendéglátóhelye, az Organic Kitchen. A frissesség az alapanyagokra is érvényes, ahogyan a kiváló minőség is, így válhat gyorsan törzshelyévé az otthonos hangulatú kis kávézó-étkezde a tudatos táplálkozást követő visszatérő vendégeknek.

Az alapanyagok származására és beszerzésére különös hangsúlyt fektet a tulajdonos, minden felhasznált zöldség és gyümölcs biotermesztésű, és lehetőség szerint közeli kistermelőktől vásárolja azokat. A pékárut a Kemencés Pékség szállítja, az olívaolaj pedig prémium minőségű spanyol kistermelői produktum.

A pultban sokféle saláta kínálja magát, melyek jelentős része vegán összetételű, és a gluténmentes étrendet követők is könnyen találnak köztük ínyükre valót. Az alapanyagok között szerepel csicseriborsó, kuszkusz, bulgur, quinoa, a kínálat a szezonális termésekhez alkalmazkodva változik. Az ételválasztékban vannak szendvicsek: kiváló minőségű sajtokból és tojásból készült quiche és frittata, illetve a prémium minőségű olasz kávé mellé tökéletes reggelinek alkalmas flapjack is. Desszertként helyben készült chia pudingok és 100% gyümölcs rétegre alapozott granolapotok kacsintgatnak a hűtőből a vásárlókra. Az ebédszünetben érkezőket 11:30-tól naponta más-más vegetáriánus krémlevesek várják.

A frissítő italok választéka is figyelemre méltó: juice-ok, smoothie-k és shake-ek készülnek a vendégek kérésére. Utóbbiak ízesítéséhez madagaszkári vaníliát használnak, és természetesen ezeket laktózmentes-, vagy növényi tejjel is rendelhetjük.

Nyitva tartás: hétköznapokon 7-17 óráig, szombaton 9-17 óráig.

(X)

zene
Zolbert
 
ételital
Pécs, nők, gasztronómia
 
lokál
A pécsi ingatlanpiac